Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Don Bosco - Racing Kiel : 1 - 2

3e ploeg bericht gepost op: 18-01-2006

We weten het onderhand allemaal: het is zeer moeilijk weer de draad op te nemen na een winterstop, zeker als het weer niet meespeelt en de velden keihard maakt. De schoonheidsprijs voor voetbal verdienen we er niet echt mee, maar toch hebben we de belangrijke drie punten mee naar 't Kiel genomen na een hardbevochten zege tegen een zeer "wilskrachtig" (bemerk de cynische ondertoon) Don Bosco.

Geen gemakkelijk tripje dus om het jaar mee te beginnen, maar na de stuntzege tegen de onverslagen leiders van net voor de winterstop kon alles gebeuren.

Eerste helft raakte moeilijk op gang met enkele kansen langs beide zijden, waaronder Manu die tweemaal alleen op de keeper mocht afstormen, doch jammerlijk faalde. Net voor rust bulderde Phille Beeckmans zich door de met-ostentatief-zwaaiende-buitenspelarmen-niet-reagerende Don Bosco-verdediging, omspeelde de keeper en gauwdiefje Manu ontnam de Phille zijn eerste doelpunt van, ja, heel lang geleden... Niettemin 0-1 net voor de rust, qua psychologisch effect kan da tellen.

Lekker opgewarmd in de kleedkamer aan een tasje thee, kwamen we goedgemutst uit de cabine en na enkele counters stond de 0-2 op het bord, Manu mooi breed op William die onder de keeper binnenschoof.

Don Bosco nam toen risico's en trad met 3 spitsen aan, lukte via een onmogelijke lob de 1-2, zorgde er nog voor dat Jo (opgehitst door een natrapbeweging) met een rode kaart van het veld werd gestuurd, verloor zelf een man die door de doorgebroken Manu met beide handen een vijftal meter meegetrokken werd, maar uiteindelijk bleef het 1-2.

Wat valt te onthouden ? Betere afwerking + meer overzicht bij de counters en Don Bosco had na 60 minuten de boeken kunnen toedoen, nu maken we het onszelf tot de laatste moment moeilijk.

Volgende week VDP, tijd om wraak te nemen...Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark