Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

OLVE - Racing Kiel : 4-2

1e ploeg bericht gepost op: 16-01-2006

De geschiedenis herhaalde zich! Wat aan de rust een gewonnen wedstrijd leek (0-2), werd alsnog een les in nederigheid en vooral mentale weerbaarheid. OLVE zette een verloren situatie recht op pure vechtlust en wilskracht, de Racing stond erbij en keek er naar.

De partij begon al meteen goed, in de eerste minuut belandde de bal twee keer op de OLVE-lat maar werd er niet van de situatie geprofiteerd om meteen op voorsprong te komen. De OLVE verdediging stond te bibberen maar kwam er met de schrik van af. Racing Kiel nam het meeste initiatief en brak telkens scherp uit, vooral dan via de rechterflank.

Drie afgemeten voorzetten vanop rechts leverden twee doelpunten op van wie anders dan Ibrahim. Ons dribbelwonder staat nu ookal bekend als de "zwevende congolees" in de OLVE kringen, maar mits de nodige research hadden ze geweten dat Ibrahim afkomstig is van Nigeria.

OLVE kon regelmatig dreigen maar in de grote baklijn konden ze hun spitsen nooit in stelling brengen. Het bleef 0-2 tot aan de rust, OLVE leek klaar voor de slachtbank.

Niets was minder waar, in onze rangen leek de openingswedstrijd tegen RIKO al vergeten (2-0 voor, 2-5 verlies), iedereen achtte de buit al binnen hoezeer Ronny Prins ons ook had gewaarschuwd voor een vroeg tegendoelpunt.

Na 5 dolle minuten was het al zover, OLVE belegerde ons doel en scoorde 2 maal vlak achter elkaar, de 2-2 stond op het bord. De Racing verdediging wankelde keer op keer, er werd niet meer gevoetbald door de Racing. Paniek was in de rangen geslopen en verlamde blijkbaar de benen. OLVE vocht voor elke meter, gesteund door hun talrijke supporters maakten ze de klus af: resultaat 4-2 na 90 minuten.

Na zo'n wedstrijd is het moeilijk om positief te blijven, maar na deze voetballes kan het alleen maar terug beter gaan, en als de geschiedenis zich dan toch herhaalt winnen we volgende week met de vingers in de neus aangezien er aan motivatie geen gebrek zal zijn. Hopelijk kunnen wij dan ook eens rekenen op een twaalfde man die ons naar de overwinning schreeuwt, zoals de ver vervlogen tijden op den Bosuil. Hierbij een oproep aan alle bewoners van het Kiel komt allen kijken volgende zondag en vier mee carnaval !Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark