Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Vaartland: 5-2

Veteranen bericht gepost op: 15-01-2006

De eerste match na de winterstop is altijd een beetje wennen en afwachten hoe het met de conditie gesteld is.

een bijkomend probleem is dat sommigen zo genieten van de aangename rust in de winterperiode dat ze moeite hebben om de schoenen terug aan te trekken.

Zo misten we vandaag Hans van Praet die op weinig collegiale wijze de gekende kat stuurde. Ook topschutter Erik Mory diende zaterdagavond onverwachts af te haken. Hopelijk is er niets ernstigs aan de hand.

Jan Waegemans had een week-end gepland maar had bij zijn echtgenote voldoende goede punten gescoord om toch nog aanwezig te zijn voor de 2e helft.

Jef De Cock was van permanentie waardoor hij pas tegen het einde van de wedstrijd aanwezig kon zijn.

Vermelden we voor alle volledigheid de geblesseerden Danny De Pourcq, Luc Korthoudt en Paul struys en we komen bijna aan een voltallige ploeg afwezigen.

Gelukkig kunnen we steeds beroep doen op Ludo van den Merlen zodat we toch met zijn elven konden starten.

Vaartland had net voor de winterstop ons een goede dienst bewezen door Simikos met 4-0 te kloppen. Zaak was om vandaag niet hetzelfde tegen te komen.

We begonnen vrij sterk. De driehoek Thomas, Van Caethoven, Claessens heerste over het middenveld, de flankspelers Loots en Vervecken dolden met hun rechtsreekse tegenstander en vooraan had Lu vandewalle zijn grote vorm terug gevonden.

Het eerste kwartier kregen we enkele goed uitgespeelde kansen maar de afwerking liep nog wat mank. Dit wordt in het voetbal meestal cash betaald. Op een counter scoorde vaartland de 0-1. Vaartland kon even gebruik maken van deze mentale tik maar lang duurde de druk niet. Op het half uur zette Dave Thomas zich sterk door, hij bediende Ludo vandewalle die de geblokte Vaartlanddoelman geen schijn van kans liet. 1-1.

Weinige minuten later was het weeral Ludo die op voorzet van Marc Loots de verdiende voorsprong tegen de touwen kopte. 2-1.

Net voor de rust moesten we echter onze voorsprong opnieuw uit handen geven. De laagstaande zon zorgde voor een inschattingsfout in de verdediging en de aalvlugge spits rondde beheerst af. 2-2.

Een wedstrijd duurt echter 90 minuten en daar had Vaartland blijkbaar geen rekening mee gehouden. Na de rust was het immers al Racing Kiel wat de klok sloeg.

Na een kwartier in de 2e helft viel de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Bruno trapte een voorzet naar de 2e paal waar Marc Loots vanuit een scherpe hoek de 3-2 binnentrapte. Even later trapte diezelfde Marc Loots een hoekschop. De bal belandde in het pak en de onvermijdelijke Patrick vanbeneden kopte in de scrimmage beheerst binnen. 4-2.

Een kwartier voor affluiten was het Bruno die met een individuele actie de 5-2 eindscore op het bord trapte.

Vooral de 2e helft was van een goed niveau. Hopelijk kunnen we volgende week enkele spelers recupereren om definitief door te stoten naar de kop van het klassement.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark