Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Stabelino : 2-1

1e ploeg bericht gepost op: 21-12-2005

Bloed, zweet en tranen maar desalniettemin een verdiende zege. Ibrahim Rahnan was alweer de messias van de Racing met een doelpunt vlak voor affluiten. We gaan met een 9 op 9 de winterstop in en de kloof met de voorlopige leider VDP is alweer geslonken tot 7 punten.

De Racing nam meteen het initiatief en had controle over de wedstrijd. Er volgden meteen enkele kansen maar die werden niet benut. Aan de overkant viel tegen de gang van het spel in wel een doelpunt. Een onoplettendheid (van mezelf) aan de rechterflank gaf een Stabelino speler een zee van ruimte, die kapte zich mooi vrij en schoot op doel. Tom deed nog een redding maar zijn parade belandde in de voeten van hun spits die de 0-1 binnentikte.

Een pijnlijke fout, maar we knokten verder en kregen voor de rust nog de beste kansen, o.a. een strakke voorzet vanop de rechterflank die door Ibrahim net over werd gekopt. Met een frustrerende 0-1 gingen we rusten.

Aanvankelijk was de tweede helft hetzelfde verhaal, een zeer dominant Racing Kiel beukte in op de bibberende Stabelino verdediging. Ibrahim was vanvoor alweer de schrik van de verdediging maar mistte wat efficientie. Stabelino kwam voorlopig niet meer in het stuk voor. Matti besloot onbesuist over toen Ibrahim de bal op een schoteltje klaar legde om binnen te tikken. We voelden dat Stabelino aan het wankelen was.

Niet veel later gebeurde het dan toch, Kurt Simons kon aan de 2de paal de oververdiende 1-1 binnenschuiven. Die van Stabelino gingen vanaf dan door het lint, verliezen is blijkbaar niet hun sterkste punt. De scheidsrechter werd belaagd met scheldwoorden en de lijnrechter werd zelfs even omver geduwd met een rode kaart tot gevolg. Toen leek de wedstrijd helemaal in ons voordeel te kantelen, met een man meer en we waren al de betere ploeg. Maar toen vond de scheids de tijd rijp om een one-man show op te voeren. De gele kaarten vlogen in het rond en wij kregen er twee (betwistbare) rode. Gevolg: de wedstrijd was volledig "naar de knoppen" geblazen en het werd een bitsig moddergevecht op het al even hobbelige veld met 9 tegen 10.

Stabelino werd nog enkele malen gevaarlijk en dan vooral door stilstaande fases aan onze baklijn. Maar dan geschiedde het mirakel, Matti -die een zwakke partij speelde- stuurt zonder zien een lange bal naar voren die Ibrahim, balvast als altijd, perfect onder controle kreeg. De keeper kwam uit, Ibrahim met een kleine schijnbeweging, keeper in de fout en hij schoof in een open doel de 2-1 binnen in de laatste seconden, iedereen door het dolle heen.

We staan op een mooie 6de plaats en misschien komt de winterstop net te vroeg, we zijn in de winning-mood. Niet getreurd ik heb er alle vertrouwen in dat de Racing nog mooie tijden zal beleven na de winterstop. Aan alle onze trouwe fans wensen wij dan ook prettige feestdagen en tot 15/1 voor onze wedstrijd op OLVE.

Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark