Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Nieuw Boechout : 3 - 2

3e ploeg bericht gepost op: 20-12-2005

Lou Reed bezong het al zo prachtig: "What a Perfect Day..."
Perfecte wedstrijd van ons jong elftalleke tegen de oudgedienden van Nieuw Boechout, de fiere leider die kwam afzakken met een onmogelijke 36 op 36.
Ginds hadden we verloren met 5-2, doch dit was ruim overdreven, dus de kans op de verrassing was er.
Nieuw Boechout hield hier, zoals vanouds arrogant, helemaal geen rekening mee, hebben wij ze effe bij hun p**tje gepakt.
Match diende zich niet zo roodkleurig aan, want Bobke de materiaalmeester had ons in een abnormale geelzwarte tenue gestoken (en als we weten hoe Lierse hiermee in affronten valt), dus moesten we effe wennen aan het nieuwe kleurenpalet.
Niettemin vond Glenn rond het kwartier de vrijstaande Bart randje buitenspel en deze verraste vijand (maar vooral vriend) met een uitgelezen lob over de keeper: reeds zijn zesde van het seizoen, ongetwijfeld een topper in wording...
Manu kreeg enkele minuten later dé kans op de verdiende 2-0, doch de bal werd net voor zijn shoe van de lijn gered.
En wat gebeurt er dan: hoekschop voor de leider, iedereen onder de bal, behalve de laatste man van Boechout die zijn been er tegen stak: 1-1, paar minuten later, vrije trap en de bal verdween via de hand van Svenneke Raes tegen de paal, en dan over de doellijn: 1-2 op zo'n 10 minuten tijd, weer na twee stilliggende fases: hier moet op getraind worden.
Het spel bleef langs beide kanten hoogstand voetbal opbrengen, met vooral centraal William en Phille Beeckmans die bergen werk verzetten, en de vleugels Olivier en Glenn die op tijd en stond de diepte zochten.
Toch werd er rusten geblazen met een 1-2 achterstand, en in de cabine maakten we een belofte: geen haar op ons hoofd dat er aan ging denken dat die oudjes met drie punten 't Kiel gingen verlaten en er werd ingegrepen: Kevin die een sterke match speelde maar wat ongelukkig in de greep zat van de stevige verdediging werd vervangen door Janneke Stuyck die op linksmidden postvatte, waardoor Glenn de loopgraven in kon gaan duiken als nieuwe spits.
En het loonde: niet dat we konden zeggen dat Boechout geen bal meer raakte, maar ons spel werd (nog) steviger, zelfs virieler, en Boechout werd teruggedrongen: de keeper toonde zijn klasse op een kopbal van Bart die de winkelhaak viseerde (net 2 km/uur te traag), Manu verscheen alleen voor de doelman, maar weerom prachtige redding, van Jan zijn linkervoet vertrok een kogel naast de paal, doch daar werd de doelman gered door een verdediger, en dan plots, plots viel de bal voor de linker van Jan die een prachtige kruisbal gaf naar de rechterflank, net voorbij de verdediging, Glenn liet voor Olivier en de meer dan verdiende 2-2 stond op het bord.
En Boechout dan, zul je zeggen, wel buiten een redding op de lijn van Jan na een eerste save van Svenneke Raes was er niet veel te zien en dat had uiteraard alles te maken met de betonnen verdediging van Dirk, Dave en Jo (met Steve het laatste halfuur als excellente stand-in).
Maar terug naar onze voorhoede, want zowel Bart, Glenn en Manu kregen nog kansen voor de 3-2, maar keeper en niet goed gerichte schoten hielden de verdiende overwinning tegen, tot ...
Glenn werd in de diepte aangespeeld en in zijn ooghoek zag hij de keeper uitkomen, wat moest hij doen ? Hij besliste in een fractie, ram hem er in, dacht hij en van zijn linkervoet vertrok een verschroeiende volley, oh nee, de keeper strekte zich uit en beroerde de bal, wat nu, maar wie was daar zo goed gevolgd, William ? Ja William, trap hem in de lege goal, Yeeeeeees...
Wat volgde was geschiedenis: feest op 't Kiel, en treurende gezichten bij Boechout, die wel al 99,9999999% zekerheid hebben van de titel, maar wij maken al afspraak voor volgend seizoen, wanneer ons ploegske nog beter op elkaar ingespeeld zal zijn: hou dan maar rekening met ons !
Voor alle ploegmakkers en lezers een goe jaareinde toegewenst en ik lees jullie volgend jaar zeker terug de les...

Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark