Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Nieuw Stabroek - Racing Kiel: 3-1

Veteranen bericht gepost op: 19-12-2005

In zeer ongunstige omstandigheden zakten we af naar het verre Stabroek.

Niet alleen het weer sloeg tegen, ook de spelerskern was redelijk gehavend.

Van de basisploeg waren Jef De Cock en Luc Korthoudt respectievelijk geschorst en gekwetst. Het getuigt wel van een fantastische team-spirit dat beide spelers het ochtendlijke uur en het barre weer trotseerden om hun ploegmakkers te komen aanmoedigen. Omdat beide spelers eveneens een sterke heenronde speelden, verdienen zulke kerels zeker punten voor de speler van het jaar waarvoor de stembriefjes werden uitgedeeld.

Hans Van Praet en Dave Thomas waren de andere afwezigen waardoor we weer aan slechts 11 spelers geraakten.

Nieuw Stabroek heeft dit seizoen een stevige thuisreputatie opgebouwd. Toch was het de Racing dat het stevigst uit de startblokken schoot. Marc Loots kreeg reeds in de 1e minuut een uitstekend kans maar zijn schot ging centimeters naast. Nieuw Stabroek spartelde het eerste kwartier zonder kleerscheuren door wat van onze ploeg niet kon gezegd worden. Sterkhouder Marc Loots diende met een verrekking het terrein te verlaten waardoor we even met 10 verder moesten. Ouwe getrouwe Miel Simons kwam even later onze ploeg opnieuw versterken.

Nieuw Stabroek beperkte zich tot countervoetbal. Vooral hun boomlange spits deed onze verdediging pijn.

Omstreeks de 20e minuut was het raak. De snelle spits trapte de bal vanop rechts voor doel en zijn medemaat schoot het leer in de draai binnen. 1-0.

Na enkele gevaarlijke acties van Stabroek was het weer al Racing Kiel wat de klok sloeg maar de stevige druk resulteerde niet in de verdiende gelijkmaker.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld. Racing Kiel plakte Nieuw Stabroek tegen het eigen doel maar een doelpunt bleef uit.

Uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker er toch.

Dirk Vercauteren zette vanop links voor, Eric Van Caethoven nam de bal uitstekend aan en pegelde onhoudbaar binnen. 1-1.

Even later moest Ludo vandewalle het veld verlaten met een ribblessure waardoor Ludo Van De Merlen zijn rentree maakte.

20' voor tijd knalde Dirk Vercauteren tegen de lat en bij de daaropvolgende tegenaanval viel een voorzet-schot van de lange spits tot eenieders verbazing in doel. Racing Kiel was niet meer bij machte om tegen te stoten. Het was uiteindelijk de "Lange van Stabroek" die zijn glansprestatie met een 2e doelpunt bekroonde en de 3-1 eindstand op het bord schoot.Bij het ingaan van de winterstop kunnen we enkele conclusies trekken:

1- De morgendstond heeft voor ons zeker geen goud in de mond. Momenteel verliezen we 3 wedstrijden waarvan 2 om 10.00Hr 's morgens.

Opvallend is ook het hoge aantal afschrijvingen bij vroege wedstrijden.

2- De B-reeks is een stuk moeilijker dan we de laatste jaren gewend waren. Zonder afbreuk te doen aan onze tegenstanders zijn we bij de best voetballende ploegen van de reeks. De 2e plaats is dan ook niet gestolen.Prettige feestdagen en onderhoud de conditie !!

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark