Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Riko Hubertus - Racing Kiel : 0-4

1e ploeg bericht gepost op: 12-12-2005

Een glansrijke overwinning, na een schitterende spektakelwedstrijd waarin Racing Kiel zich oppermachtig toonde. Het bleek een geschikte zonnige winterdag om het Afrikaans sambavoetbal boven te halen, Ibrahim speelde een glansrol en deed keer op keer de Hubertus-defensie daveren op zijn grondvesten. Hij had in elk doelpunt zijn aandeel, dribbelde de Riko verdediging helemaal scheel en leverde assists aan de lopende band.

Ook Mro antwoordde gepast op zijn dipje van vorige week met een hat-trick tegen zijn ex-club. Uiteindelijk is onze keeper Tom W. maar n keer in aktie moeten komen en dat dankzij de schitterende organisatie achterin met Manu Taeymans en 'den great old' Phil Bellon als uitblinkers. De boomlange Afrikaan Anthony van Hubertus, die normaal aan de lopende band scoort, werd volledig uit de wedstrijd gehouden door Manu en Bellon -die regelde zoals het een echte ancien betaamt, zijn manschappen als laatste man.

De geoliede machiene waar al een heel seizoen op gewacht werd, stond plots op volle toeren te draaien. Vanaf de aftrap zat de organisatie meteen goed en knokte iedereen voor elkaar.

Uiteindelijk was de 0-4 nog een gevlijde uitslag voor Riko, aangezien Nicolas Verbruggen een hat-trick van Ibrahim op een schoteltje kreeg aangeboden maar er niet in slaagde n van zijn vele kansen te benutten. Een 0-7 zat er gemakkelijk in, maar met deze uitslag waren we zeker tevreden. Het stond 0-2 aan de rust en met de thuismatch (2-0 voor, 2-5 verloren) in het achterhoofd werd de zaak vlot afgemaakt in de tweede helft.

Een knap collectief resultaat dat spijtig genoeg geen gevolgen heeft voor de kloof met de degradatie. We klimmen wel over Stabelino en komen op 9 punten van de leiding. Volgende week zelfde instelling en Stabelino zal er aan geloven, met de nieuwjaarsreceptie in het achterhoofd zou een 9 op 9 welgekomen zijn, zodat we ons als underdog misschien nog kunnen mengen in de titelstrijd.Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark