Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Nieuw Stabroek : 2-1

1e ploeg bericht gepost op: 05-12-2005

Allereerst willen wij doch een rode kaart uitdelen aan het sportbeleid van de stad Antwerpen, die door de ziekte van onze terreinverzorger Wim een vervanger naar het Kiel stuurde die zich te goed voelde om zijn job uit te voeren. Gevolg Achille kon nog snel voor aftrap de lijnen krijten om een afgelasting te voorkomen en Ronny kuiste de kleedkamer van de scheidsrechters op voor aanvang van de wedstrijd. Bedankt voor het zoveelste bewijs dat het Antwerps amateurvoetbal maar van een geringe steun kan genieten door de plaatselijke politiek. En dan noch klagen over de verzuring en alle mogelijke gevolgen in onze stad ... !!!

De hoofdzaak van de dag : Racing Kiel deed wat er van hen verwacht werd en pakte de eerste thuiszege van het seizoen. De eerste helft was Nw. Stabroek de gevaarlijkste ploeg, doordat er vooral centraal op het middeveld zwak gepresteerd werd door Méro. Matti kopte nog wel eenmaal krachtig op doel maar de bal werd van de lijn gehaald door de Stabroek verdediging. Verder hadden we nog enkele halve kansjes maar met de 0-0 stand aan de rust mochten we eigenlijk niet klagen, aangezien onze keeper Tom Walschaerts enkele malen de meubelen moest redden.

Tijdens de rust resulteerde dit in een fikse uitbrander van de "kleine generaal" Ronny Prins. Resultaat : er kwam een ander Racing uit de kleedkamers, plus de "Maradonna van't Kiel" Stefansky verving de zwak acterende Méro. Al vrij snel resulteerde dit in de openingstreffer van Marc Boehme die op aangeven van Stefansky de bal keihard in de linkerbenedenhoek knalde van net buiten de grote baklijn : 1-0.

Stabroek kwam nu niet meer in het stuk voor en wanneer Ibrahim even later knap zijn man uitschakelde en de bal strak voorzette naar de tweede paal wist Dries Elsen "modderhappend" de 2-0 binnen te knikken.

De wedstrijd was (of leek) gespeeld, maar naar goede bron (ik werd zelf vervangen in het laatste kwartier en kan niet getuigen van het wedstrijdslot) werd een onoplettendheid van mijn vervanger nog afgestraft: 2-1, gelukkig zonder gevolgen. Drie belangrijke punten blijven op het Kiel, alles is terug mogelijk want er waren alweer vele verassingen op de andere velden. Misschien mogen we nog dromen van Europees voetbal ...

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark