Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Simikos: 1-2

Veteranen bericht gepost op: 13-11-2005

Vandaag een belangrijke wedstrijd op het programma.

Simikos 3e in de rangschikking, kon op 8 punten teruggeslagen worden wat bijna onoverbrugbaar mag genoemd worden.

Toch waren er serieuze selectieproblemen.

Luc "The knife" Korthoudt haakte af wegens een bilblessure, Mark Vervecken en Marc Loots moesten werken en Rudy Franck had griep. Als klap op de vuurpijl blesseerde keeper Hugo Davits zich bij de opwarming waardoor hij eveneens op halve kracht de wedstrijd aanvatte.

Ondanks de problemen was het toch de Racing dat het beste voetbal serveerde. Echte kansen kwamen er echter niet. De Simikos-verdediging zakte ver terug waardoor Erik Mory weinig of geen gebruik kon maken van zijn snelheid. De wedstrijd zat volledig op slot. Tegen ploegen als Simikos is het belangrijk om op voorsprong te komen. Ze loeren op de counter en geven weinig kansen weg. Jammer genoeg was de eerste kans onmiddellijk raak. Een voorzet vanop links werd door Hugo gelost en de goed gevolgde spits tikte de bal in het lege doel. 0-1.

De Racing bleef echter de betere ploeg maar het zat allemaal niet mee.

De 2e helft begon vrij rommelig. Veel fouten waardoor het spel constant stil lag en een scheidsrechter die niet altijd bij de pinken was. Die scheidsrechter liet op het kwartier de Simikos-spits vanuit buitenspel op doel vertrekken, Hugo kon niet bij de bal waarna Dirk Vercauteren niets anders kon dan de bal met de handen uit het doelvlak te houden. Strafschop en rood voor Dirk. De penalty werd feilloos omgezet. 0-2.

In de verdediging werd nu man op man gespeeld. Ludo Van De Merlen en Jef De Cock leverde schitterend verdedigend werk. De Racing gaf niet af en versierde nog enkele mooie kansen maar niets zat mee.

10 minuten voor tijd lukte het dan toch toen Eric Van Caethoven een vrije trap van Bruno stevig in doel buffelde. Jammer genoeg viel de verdiende gelijkmaker niet. Het zal dus een spannende competitie blijven.

Volgende week komt leider Driehoek naar het Kiel. Tijd om deze ploeg haar eerste nederlaag toe te dienen.Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark