Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Nieuw Stabroek : 3 - 1

3e ploeg bericht gepost op: 19-10-2005

Een moeilijke wedstrijd die zich aanbood, maar wel n die moest gewonnen worden, na het smadelijke verlies van verleden week.

Weer boden zich enkele geblesseerden aan, zoals Jonathan, Harry en Jo, en Giovanni deed wel de opwarming maar voelde zich niet geroepen om te starten wegens een opgelopen venijnige "hondenbeet".

Daar stond tegenover dat weer enkele ouwe getrouwen aantraden: Dave, Jantje en Stefan Ceulemans kwamen de troepen versterken.

Het matchbegin was wat aftasten: Nieuw Stabroek bleek een moeilijk te ontwrichten geheel, die gelukkig voor ons de verre bal-tactiek uitprobeerden, wat met een sterke meewind natuurlijk niet echt aan te raden is, gevolg: weinig echte kansen voor de tegenstander.

Rond de twintigste minuut, mooie aanval van ons via rechts: de bal kwam bij Manu, die stifte de bal over de verdediging, wat mistasten van de laatste man, Manu alleen voor de keeper en bingo, de bal net naast de verkeerde kant van de paal, het is zeker jaren geleden dat hij nog zo'n kans heeft gemist.

Wij begonnen agressiever te voetballen, en Stefan vond zich geroepen na 25 minuten naar de kant te gaan (het gebrek aan wedstrijdritme begon zich te wreken) en Bart Kox viel in. Echte kansen bleven uit, want onze spitsen trapten veelvuldig in de buitenspelval, tot de minuut voor de rust, prachtige opening van Dave naar Glenn op links, balletje tot aan de doellijn, tackle van verdediger ontwijken en terugleggen op Kevin die beheerst binnenschoot: uit het boekje.

Rusten met een voorsprong, de eerste keer dit seizoen: dat kan natuurlijk niet blijven duren en in de tweede helft reageerde Bart wat traagjes op een dieptebal, tackle was slecht berekend en aanvaller legde terug, schot, paal, binnen en alles te herdoen: 1-1.

Bart vond het welletjes en vooraleer hij de 1-2 van Stabroek zou voorbereiden liet hij zich geblesseerd vervangen (terwijl Manu dit eigenlijk wou) door Svenneke Raes.

Gouden zet blijkbaar want het was diezelfde Manu die 30 seconden na de wissel de 2-1 binnenlobde over de keeper.

Nadien bleef Racing de betere ploeg al moest Sven De Smet (second time papa-in-spe) nog een wereldsave bovenhalen om de gelijkmaker te counteren.

Toen Glenn enige minuten later na een mooie combinatie de 3-1 binnentrapte, zakten de polderboys verder als een pudding ineen en werd de match bij een stralend zonnetje mooi uitgespeeld.

We handhaven ons dus bij de top 4, volgende week tegen OSSMI, weer geen gemakkelijk eitje, maar met de vogelgriep weet je maar nooit, h.Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark