Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - VDP : 2-5

1e ploeg bericht gepost op: 17-10-2005

Een desastreuze nederlaag op eigen veld. De eerste helft was de beste van Racing Kiel in dit nog prille seizoen, vlotte combinaties en bijna konstant balbezit voor de Racing. Het vertrouwen leek teruggevonden en al snel wist Méro een vrije schop van vlak voor de grote baklijn binnen te schieten. De bal week lichtjes af op een voet van de tegenpartij en belandde mooi in de rechterbenedenhoek. VDP wist van geen hout pijlen te maken en speculeerde voortdurend op de lange bal. Hoezeer Ronny ook had gedrukt op het feit dat we geen corners of domme fouten voor onze eigen baklijn mochten weggeven, toch werd de gelijkmaker op corner gescoord. Een strakke voorzet die in de kleine baklijn werd binnengekopt, veel te laks verdedigd, hij leek even alleen in de baklijn te staan hoewel er 2 verdedigers letterlijk bij stonden, Tom bleef op zijn lijn en de onverdiende 1-1 was een feit.

Racing bleef goed combineren en het spelbeeld veranderde nog niet meteen. Op het half uur stonden we weer op voorsprong na wat volgens velen de mooiste goal was van dit seizoen. Een voorzet werd aan de tweede paal schitterend teruggekopt door Stefanski naar de penaltystip waar Méro met overzicht de keeper tegenvoets pakte met een kopstoot in de linkerbendenhoek. Even was iedereen in extase, het was mooi weer en de supporters waren talrijk opgekomen, ze genoten met volle teugen van deze schitterende goal.

Vlak voor rust kwam dan alweer de tegenslag, Jean viel uit met een blessure, een fout vlak voor onze zestien en jawel een afgeweken bal op de schouder van Dries resulteerde in de alweer onverdiende 2-2. Een zeer lullig doelpunt, had het 2-0 aan de rust gestaan had niemand dat onverdiend gevonden Racing speelde aanvallend sprankelend voetbal.

Na de rust was het huilen met de pet op, konstant balverlies en een gretig VDP dat alle duels begon te winnen. Het hek was helemaal van de dam toen Stefanski met al zijn ervaring de Racing in de steek liet. Een elleboogstoot op de tegenstander en wij met z'n tienen bij een 2-3 stand, de organisatie zakte verder als een pudding ineen en VDP leidde ons naar de slachtbank, wat later vielen we zelfs met z'n negenen nadat Pan een doorgebroken VDP'er foutief stopte en zijn weg naar de douches mocht inzetten. Het kalf was verzopen en we slikten nog 2 goals, resultaat 2-5.

Een zeer pijnlijke tweede helft en hopelijk worden hieruit de juiste lessen getrokken ... Volgende week moet (!) er gewonnen worden op het veld van de hekkensluiter Nieuw Stabroek zodat we ons veilig in de middenmoot van het klassement kunnen nestelen.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark