Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Groenendaal - Racing Kiel: 3-5

2e ploeg bericht gepost op: 11-10-2005

Bron: http://users.telenet.be/groenendaal2

Het regent zachtjes op het met zand bestrooide veld. Maar ook de Groenendalers blijken last te hebben van de zandman. De Kielenaars grijpen ons meteen bij de keel. Na acht minuten wijst de scheids voor het eerst weer naar de stip. Een aanvaller passeert zonder veel moeite vier man en plaatst hard naast Jimmy.

Dimi zet van ver voor. Kris trapt in n tijd, maar de bal botst tot bij Steven. Zijn schot gaat net naast.

Meteen daarna, we zijn amper een kwartier ver, kijkt Groenendaal al tegen een 0-2 achterstand aan. Michal kan niet verhinderen dat een verre bal met een schamper wordt binnengekopt. En het kan nog erger: Op het half uur neemt Racing Kiel met een derde treffer een mega-optie op de eindoverwinning.

Het heeft wat moeite gekost, maar Groenendaal schiet wakker. Michal werpt eerst nog een beetje frustratie van zich af met een serieuze torpedo-tackle.

Vinnie, voor het eerst dit seizoen mee in de spits, dringt goed aan op een hoge dieptepass. De keeper geraakt de kluts kwijt en verdedigt knullig uit. Vinnie profiteert en lobt magistraal in de verste hoek binnen: 1-3.

De kansen komen. Kris kan net niet voorbij de uitgekomen doelman. Groenendaal doet Racing pijn. Vinnie steekt door naar Kris. Zijn schot wordt geblokt. Steven wordt gehinderd en kan de re-bound niet benutten.

De wedstrijd is halfweg wanneer Kris vervangen wordt door Johan, en Michal plaats maakt voor Ben.

Groenendaal komt erg goed weg wanneer een bal van Racing Kiel op de paal kaatst. Anthony ruimt op. Even daarna zet Arne perfect voor zodat Dimi snoeihard zijn eerste van het seizoen kan binnentrappen: 2-3.

Arne loopt onnodig geel op wegens "verbaal geweld".

Matthias en de zijnen verdedigen scherper nu, met lef en overtuiging. Ze geloven er weer in en leggen hun kop voor elke bal. De goal valt echter aan de verkeerde kant. Door een bos van spelers ziet Jimmy de bal te laat en zo komt Racing op 2-4.

Maar Groenendaal had zijn vorm gevonden en gaat door op het elan. Ben ontfutselt na een goeie actie de bal en plaatst een leep schotje met links. De doelman toetst in hoekschop. Die komt via een tussenstation tot bij Arne. Die heeft tijd en overzicht maar krult de bal nipt voorlangs.

Even later passt Arne naar de snelle Dimi. Die zet laag voor en Ben tikt aan de tweede paal van dichtbij binnen: 3-4.

Jimmy moet een paar keer snel plat om venijnige schotjes uit het kader te duwen, maar Groenendaal blijft de volledige tweede helft de betere ploeg op het veld. Helaas valt het doelpunt wr aan de verkeerde kant. De eindscore, 3-5, biedt geen goede weergave van de krachtverhouding tussen Groenendaal en Racing Kiel. Racing was enkel iets sneller bij de pinken en dat kost punten...

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark