Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

VDP - Racing Kiel : 4 - 2

3e ploeg bericht gepost op: 10-10-2005

Dat het niet zo gemakkelijk als verleden seizoen ging gaan, was op voorhand geweten: we zijn nu immers bij "de grote jongens" en kleine foutjes worden hier sneller afgestraft.
We wilden eindelijk eens met een voorsprong de rust in gaan, maar hoe kon het ook anders: nog geen minuut gespeeld en Sven werd al te grazen genomen door een volley vanop de backlijn, na flauw verdedigend werk van Bart.

In de eerste helft kwamen we nog een paar keer goed weg, want VDP bleek (ondanks hun laatste plaats met 0 punten) een aardig countervoetbalploegske te zijn, Sven en de paal redden ons van een te grote achterstand.

Het enige weerwerk van ons kwam via wat afstandschoten van Manu en Jonathan.

Waren we dan slecht bezig ? Ik vond van niet, want onze spitsen en aanvallende middenvelders brachten enkele keurige aanvallen-uit-het-boekje, maar de afwerking was niet echt dat, tel daarbij de ietwat slome verdediging en we wisten dat er na de rust uit een ander vaatje getapt moest worden.

Can ging een plaatsje terug op de man spelen, en Bart schoof door naar het middenveld, en deze wissel rendeerde, aanval vanop links via Bart, voorzet naar de eerste paal, keeper die de bal niet kon vatten, Kevin terug mooi op Bart en de 1-1 stak tegen de netten.

Eindelijk gelanceerd ? Niet dus, want nog geen 2 minuten later kregen we een floddergoal tegen, doorzetten van VDP-spits op links en de bal die tergend traag naast Dirk en Sven in de rechterbenedenhoek schoof: 2-1 en alles weer te herdoen.

Kevin werd weggestuurd door Bart, maar VDP riep "Offside" en de arbiter luisterde naar hen: onterecht dus, en daar ging de kans op de 2-2.

Wij vielen stormenderhand aan, maar VDP loerde op de counter en ja hoor, na een scrimmage voor de goal stond het plots 3-1.

Manu milderde dan weer met een prachtgoal tot 3-2, maar even later was er weer een 2-goalenkloof na, inderdaad, alweer een snedig uitgevoerde counter.

Ondanks de nederlaag, alweer een sterke prestatie van ons jong elftal, waar vooral de never-give-up-mentaliteit van Giovanni, Jonathan, Kevin en Olivier in aanvallend opzicht, en Can, Dirk en Bekie (vooral de tweede helft)in verdedigend opzicht van moeten onthouden worden.

Nu het geluk nog wat aan onze zijde en we kunnen drie kaarsjes uitblazen tegen de volgende concurrent, Nieuw Stabroek.

Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark