Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vaartland - Racing Kiel: 2-3

Veteranen bericht gepost op: 02-10-2005

Alles was aanwezig om er een leuke namiddag van te maken. Een zalige herfstzon, een goed terrein en een min of meer complete basisploeg. Jef De Cock verkoos een dagje te brunchen maar in zijn plaats kwamen Mark Vervecken en Dave Thomas de ploeg versterken.

Na de foto's, die weldra in al hun glorie op de website zullen staan, kon de wedstrijd aanvatten.

Aanvankelijk verliep alles zeer vlot. Onmiddellijk werden er een aantal kansen afgedwongen. Na 10' mocht Bruno vanop rechts een van zijn befaamde hoekschoppen trappen en Lu vandewalle kopte de keihard getrapte corner onhoudbaar binnen.

Plots begon de motor te sputteren. Duels werden verloren en Vaartland kreeg het overwicht op het middenveld. Na een aarzeling in de verdediging kon de lokale spits zich nog bij de bal wringen en deze trapte de bal onder Hugo binnen. 1-1.

De Racing was nu helemaal het noorden kwijt en daar maakte Vaartland dankbaar gebruik van. De aartsgevaarlijke Vaartlandspits mocht randje buitenspel op doel gaan, legde de bal mooi achteruit en met een gelukje verdween de bal opnieuw tegen de touwen.

Dit was het moment om het anders te gaan aanpakken.

Na enkele positiewissels kreeg de Racing terug meer vat op de tegenstander. Er werden terug een aantal kansen bij mekaar gesprokkeld en na goed doorzetten van Erik Mory kon Mark Vervecken net voor rust gelijk maken.

Na de rust kregen we steriel druk van de Racing maar de counters van Vaartland waren vlijmscherp.

een doelpunt bleef uit en het spel werd onrustiger.

Een kwartier voor tijd zette Erik Mory zich sterk door en de lokale verdediger kon niet anders dan een strafschopfout op hem maken. Niemand voelde zich geroepen om de penalty te trappen. Nieuwkomer Dave Thomas nam de verantwoordelijkheid maar hij faalde jammer genoeg.

We leken af te stevenen op een gelijkspel tot Bruno 5' voor tijd een zoveelste hoekschop mocht trappen.

De bal werd vanop rechts strak voor doel getrapt en tot eenieders verbazing draaide het leer rechtstreeks in de goal. 2-3!! Vaartland was niet bij machte om een slotoffensief in te zetten en de weliswaar zwaar bevochten overwinning was een feit.Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark