Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Patro Hoevenen: 4-3

Veteranen bericht gepost op: 18-09-2005

Een grote kern blijkt toch geen overbodige luxe te zijn. Vandaag dienden immers 2 sterkhouders, m.n. Ludo vandewalle en Eric Van caethoven, wegens werkzaamheden vervangen te worden.

De wedstrijd startte gelijkopgaand. Patro, de nummer 4 van vorig seizoen, bleek een goed voetballende ploeg te zijn. Aanvankelijk hadden zij het meest balbezit maar was het de Racing dat de eerste kansen bij mekaar sprokkelde. Mory werd mooi in de diepte gestuurd maar zijn schot zoefde nipt naast.

Aan de overkant was het daarna wel raak. Een voorzet vanop links werd aan de 2e paal voorbij Hugo getrapt. 0-1.

Dit was het signaal om het gaspedaal iets dieper in te drukken en dit leverde redelijk snel resultaat op.

Marc Loots schilderde een voorzet op het hoofd van Patrick van Beneden en deze kopte de bal met zeer veel gevoel in de rechterbovenhoek. Nog geen 5' later stuurde Bruno de bal de diepte in waar Patrick opnieuw de Patro-doelman te kakken zette met een mooie lobbal. 2-1.

Tijdens de rust verving Danny De Pourcq de geblesseerde Marc Loots. De frisse Danny werd onmiddellijk de held . Marc Vervekken stuurde hem mooi in het straatje en Danny plaatste de bal beheerst tegen de touwen. 3-1.

De wedstrijd leek gespeeld. Patro Hoevenen dacht daar blijkbaar anders over. Een Patro-aanvaller werd in de diepte gespeeld. Deze trapte de bal voorbij Hugo Davits. Rudy Franck kon in-extremis de bal nog uit het doel houden maar in de kluts ging deze alsnog binnen. 3-2 en alles was terug mogelijk.

Een kwartier voor tijd werd de definitieve kloof echter geslagen. Een sterk opzittende Erik Mory kon zich goed doorzetten en klaarde de klus. 4-2.

Bruno moest nog vervangen worden wegens een lastige teenblessure waardoor Paul Struys zijn competitiedebuut maakte. Ook Ludo van de Merlen moest zelfs aantreden . Toen Hoevenen even later de 4-3 scoorde en Paul Struys geblesseerd uitviel, werd het nog een warm wedstrijdeinde. De 10 Racingers hielden echter stand. De 3 punten waren binnen.

Uitblinkers noemen is niet altijd even gemakkelijk.

Toch wil ik de sterke prestaties van Jan Waegemans, Jef De Cock en Danny De Pourcq even vermelden.

Jan speelde achteraan een foutloze wedstrijd, Jef won haast alle duels op het middenveld en Danny De Pourcq was gedurende de 2e helft een gesel voor de Patro-verdedigers.

Volgende week wacht ons Nieuw Stabroek.

Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark