Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Veteranen naar halve finale beker !

bericht gepost op: 20-02-2016

Na de recente blammage tegen St-Jozef kon de Racing zich geen nieuwe wanprestatie veroorloven. Dit week-end stond immers de kwartfinale van de beker van Antwerpen geprogrammeerd en dan is het over en uit bij een nederlaag.

Vos Reinaert werd in de competitie 2 keer verslagen maar gezien het grote aantal afwezigen aan onze zijde kon er van onderschatting geen sprake zijn.

Marc Boehme had geen problemen om een bankzitter aan te duiden omdat er slechts 11 spelers beschikbaar waren. Kurt Simons ligt nog steeds in de lappenmand, in de verdediging misten we Peter De Clercq en Filleke Vastmans, op het middenveld ontbrak Kris Defoort en als klap op de vuurpijl verslaapte onze topschutter Kurt De Groof zich. Gelukkig konden we een beroep doen op Manu Stuyck en de nieuwelingen Geofry Frateur en Raymond Duivestijn.

Op een onbespeelbaar veld werd de wedstrijd aangevat. Al snel bleek dat de Rossoneri een vette kluif aan de reeksgenoot zouden hebben. Vooral door het sterke middenveld (1e elftal ?) kregen de vets weinig tijd en ruimte om kansen bij mekaar te spelen.

Ondanks het stroeve spel kwamen we toch op voorsprong. Met een vlotte beweging liet Manu Stuyck zijn tegenstander ter plaatse en met een droge knal in de korte hoek gaf hij ook de keeper geen kans. 1-0.

De ietwat gevleide voorsprong hield echter niet lang stand en niet veel later hingen de bordjes alweer in evenwicht.

Het slappe spel van de Racing werd gelukkig gecompenseerd door efficientie.

Onze gelegenheidsvoorlinie was gelukkig wel op niveau. Na Manu was het nu onze nieuwe Hollander die de hoofdrol opeiste. Een gretige Raymond werd door de Vos-keeper neergehaald en de daaropvolgende penalty werd door Bruno feilloos omgezet.

Maar ook nu zou de voorsprong niet standhouden.

Nog voor de rust kon onze sympathieke tegenstander opnieuw gelijkmaken. 2-2 bij de rust. De zwakke eerste helft zorgde voor heel wat frustraties binnen de ploeg.

Op karakter probeerden de vets het tij te keren maar mede door de erbarmelijke staat van het veld bleef het spelniveau droevig.

Toch kregen we meer veldoverwicht. De beste speler van Reinaert had zijn beste pijlen verschoten waardoor we regelmatig voor hun doel konden opduiken.

Met nog 20 minuten te gaan speelde het pattatenveld in ons voordeel.

Een lage voorzet botste tegen de arm van een Vos-verdediger en de scheidsrechter wees voor de 2e keer naar de stip. Opnieuw stuurde Bruno Claessens de goalie het bos in. 3-2. Niet veel later viel de match in een definitieve plooi. Raymond werd nog maar eens neergemaaid en de vrijschop van Spencer werd door de onvermijdelijke Kurt De Groof in doel gewerkt. 2-4.

De tegenstander begon te foeteren tegen de scheids. De fluitenier floot dan maar een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied waarna Marc Boehme via het muurtje de 5-2 eindscore binnentrapte.

Een slechte match op een slecht veld en een overdreven score.

Maar wanneer de halve finale wordt betwist zijn we dat al lang vergeten .

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark