Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Veteranen wippen Zilverenhoek uit de beker: 3-1

bericht gepost op: 14-12-2015

Inmiddels zijn we in de bekercompetitie aan de 1/8 finale beland.
De tegenstander was SOK Zilverenhoek uit Stabroek.
Ploegen uit een andere reeks zijn dikwijls moeilijk in te schatten maar een team dat 71 doelpunten uit 12 competitiematchen scoort is zeker te duchten.

Het werd een evenwichtige wedstrijd waarbij de efficientie van de Rossoneri uiteindelijk de doorslag heeft gegeven.

De Racing versierde over heel de wedstrijd een 5-tal kansen waarvan er 3 tegen de touwen belandden .
Het eerste doelpunt kwam letterlijk uit de lucht vallen. Spencer Pirar zwiepte een vrije trap voor doel en Kristof Brijs maakte dankbaar gebruik van zijn lengte om de bal via de paal binnen te koppen. 1-0 .

Alhoewel de mannen uit Stabroek zeker niet onderlagen was de 1-0 voorsprong zeker gerechtvaardigd. De Racing versierde immers nog een tweetal goeie doelpogingen terwijl de tegenstander geen kans bij mekaar speelde tegen onze rood-zwarte verdedigingsgordel.

De 2e helft begon uitstekend. De hardwerkende Kurt De Groof startte een Ceulemans-rush - "Doorgaan Kurt ze kunnen niet volgen!!" - en de ingevallen Kurt Simons kon de inspanning van zijn aanvallende bondgenoot uiteindelijk tegen de netten prikken. 2-0 . Geen 5 minuten later zette Kurt De Groof de kroon op het harde werk. Een knappe doorsteekpas van Kris Defoort werd heerlijk over de uitgekomen doelman gestift.3-0 !!
Daar er in de bekercompetitie slechts 2 x 35 minuten gespeeld wordt, begon de tijd te dringen voor de bezoekers.

De Racing liet het initiatief aan de tegenstander en na 55 minuten konden ze alsnog tegenscoren. 3-1.
De wedstrijd had zelfs volledig kunnen keren indien de aanvaller van Zilverenhoek een gemaakt doelpunt niet voorbij onze goal had gekegeld.

Zover kwam het echter niet. Peter , Juan en Tekkie gaven de boomlange spitsen geen scoremogelijkheden meer waardoor de eindstand op 3-1 bleef.

Ondertussen kennen we de tegenstander in de 1/4 finale. Het worden de sympathieke mannen van Vos Reinaert die ons voor de 3e keer dit seizoen mogen bekampen.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark