Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Veteranen beleven stormachtige namiddag : 4-2 verlies

bericht gepost op: 01-12-2015

Na de wedstrijd, tijdens de 3e helft, werd een grondige analyse gemaakt over het waarom van de nederlaag tegen 's Gravenwezel.
De conclusie luidde dat het lag aan de wind, de afwezigheid van de keeper, de tegenstander, de scheidsrechter, de ploegopstelling, de fysieke paraatheid en de wissels.
En inderdaad. Zonder afbreuk te doen aan de verdiensten van een vlijmscherpe tegenstander, moeten we stellen dat het inderdaad interne problemen zijn die ons de das omdeden.

Door de afwezigheid van onze topkeeper Tom Walschaerts (werk) moesten we al een moeilijke keuze maken wie deze taak op zich ging nemen.
Er bleek geen ander mogelijkheid dan Kris Defoort in de goal te zetten.
Kris is zeker de man met het meeste keeperstalent in de ploeg maar jammer genoeg moeten we hem dan tussen de lijnen missen.
De ploegopstelling is al een tijdje wikken en wegen. Speel je met de beste ploeg of moet iedereen evenveel spelminuten krijgen ?
Die evenwichtsoefening moet kapitein Marc Boehme wekelijks maken, dat verdient respect en daar moet iedereen zich bij neerleggen.
Niet iedereen heeft het daar echter even gemakkelijk mee. En de frustratie bij enkele spelers hebben mee voor het schaarse dieptepunt van deze heenronde gezorgd.

Niks liet echter uitschijnen dat de Racing met lege handen huiswaarts zou keren. Kurt De Groof bewees waarom hij onmisbaar is. Met een krachtige schuiver en een loepzuivere lobbal over de keeper bracht hij ons op een comfortabele 0-2 voorsprong.

In de blessuretijd van de 1e helft kon de thuisploeg echter op de counter de aansluitingstreffer tegen de netten prikken. 1-2

De 2e helft was waarschijnlijk het slechtste wat we dit seizoen al van de Rossoneri hebben gezien. Natuurlijk speelde de tegenwind ook niet in ons voordeel.
De thuisploeg kreeg kansen genoeg om de gelijkmaker te scoren maar de lokale aanvallers verknoeiden vooralsnog de wenkende kansen.

Met nog 25 minuten te gaan was het echter zover. Bij onze gelegenheidsarbiter ging even het licht uit.
Vanuit een 5-tal meter buitenspel mochten de lokalen alleen op onze keeper afgaan en de 2-2 was een feit.

De frustratie was groot en daar maakte 's Gravenwezel dankbaar gebruik van om de doodsteek toe te dienen.
10 minuten voor tijd werd onze verdediging al te makkelijk in de luren gelegd (3-2) en in blessuretijd volgde dan nog een overbodige 4e treffer. 4-2 de eindstand .

De heenronde zit er op. De balans blijft positief. Door de uitschuiver van Cantincrode blijven we op een mooie 2e plek.
Jammer genoeg is de kampioen nu ook al gekend. De kloof t.o.v. SAVA is nu al onoverbrugbaar. Dan maar de beker ?

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark