Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Veteranen te snel voor Vlug Vooruit : 0-3

bericht gepost op: 16-11-2015

Op deze speeldag stond de verplaatsing naar Vlug Vooruit op het programma.
De legendarische heenwedstrijd van vorig seizoen (6-5 winst) en de huidige resultaten van deze ploeg lieten uitschijnen dat het wel eens een zware match zou kunnen worden.
De 15-koppige kern (wat een weelde!!) was echter niet zinnens om hier punten te laten.

Ondanks de forse tegenwind startten de Rossoneri stevig. Er werd verzorgd voetbal gespeeld en Vlug Vooruit moest ... snel achteruit (Deze woordspeling moest er natuurlijk tussen :) )
Het overdonderd veldoverwicht werd echter niet in doelpunten omgezet en dan is het oppassen voor de counters.

Op een van deze tegenaanvallen krulde de lokale aanvaller een bal tegen de paal en moest ook onze panter in de goal Tom Walschaerts gepast tussenkomen.
Uiteindelijk kregen we loon naar werken. Een salvo van schoten werd door de thuisverdediging paniekerig weggewerkt. Uiteindelijk belandde een gekraakt schot van Kris Defoort bij Bruno Claessens die met een meevaller de bal door de benen van de doelman frommelde. Niet de meest esthetische goal maar toch een 0-1 voorsprong.

Even later waren het dezelfde protagonisten die voor de 0-2 zorgden. Bruno verstuurde vanop rechts een voorzet richting 2e paal, onze lange Kristof Brijs hield enkele verdedigers aan de klap en Kris Defoort deponeerde de bal ijskoud in de netten. 0-2 .

Bij de start van de 2e helft maakten Yarti en Juan hun opwachting in de plaats van Spencer en Erik. Wat een luxe !!
De eerste 15 minuten van de 2e helft werd de thuisploeg vastgespijkerd in het eigen strafschopgebied. in die tijdspanne belandden niet minder dan 3 schoten op de deklat.

Rond het uur kwamen Marc Boehme en Mo El Fikri de gedreven Steven Perceval en de moegestreden Kurt Simons vervangen.
Met al deze wissels was het even zoeken naar het juiste evenwicht waardoor Vlug Vooruit de kans kreeg om in de match te komen.

Tom moest een paar keer alles uit de kast halen om de tegentreffer te voorkomen. Maar zowel onze doelman, pitbull Juan, een herboren Philip Vastmans en seizoensrevelatie Peter De Clercq op de libero, gaven geen krimp . Na de mindere periode pegelde de heroptredende Marc Boehme de bal voor de 4e keer tegen de paal.
Maar uiteindelijk viel de verlossende 3e treffer 10 minuten voor tijd. Bruno schilderde vanop rechts een vrije trap op het hoofd van Kristof Brijs en met een perfecte kopbal in de kruising bezegelde hij het lot van de thuisploeg. Een verdiende overwinning die ons alleen op de 2e plaats brengt na puntenvervlies van Cantincrode.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark