Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Beker Veteranen: Racing Kiel - Groenendaal: 1-0

Veteranen bericht gepost op: 04-09-2005

De veteranen stonden weer voor een zware opdracht. Groenendaal, vorig jaar 3e in de A-reeks, kwam immers afgezakt naar het Kiel.

Dit was dus de 2e ploeg uit de A-reeks tijdens de eerste 2 rondes van de beker. Is dit toeval of heeft het KVV iets tegen Racing Kiel ? Het is niet normaal dat de topploegen van de veteranen-reeksen mekaar moeten uitschakelen terwijl er ploegen uit de laagste reeksen rustig tegen mekaar kunnen ballen tot in de kwart-finales toe.

Enfin, de wedstrijd werd aangevat onder een loden zon.

Enkele jongens van de tegenpartij stelden zelfs voor om direct met de strafschoppen te beginnen. Die vlieger ging echter niet op. Van in het begin werd het duidelijk dat Groenendaal niet echt meer de ploeg van weleer had. Integendeel, het was de Racing die de lakens uitdeelde. Dit resulteerde in een trits kansen die echter allemaal vakkundig de nek werden omgewrongen. Bij de rust was het dan ook 0-0.

Na de pauze, hetzelfde spelbeeld. De Racing bleef dreigen, er werden kansen bij mekaar gespeeld maar doelpunten bleven uit. Vlogen de doelpunten er vorig jaar langs alle kanten in, totnutoe is het daar waar het schoentje wringt. Mory kampt nog met een weerbarstige vorm en Lu vandewalle moet zodanig veel naar de Rode duivels gaan kijken, dat het niet meer dan normaal is dat hij het scoren blijkbaar verleerd heeft.

Toch is het de verdienste van de hele ploeg dat Groenendaal niet in het stuk voor kwam.

Uiteindelijk kwam de verdiende goal er toch. Een verre voorzet dwarrelde voor de voeten van Erik mory en die pegelde met een fantastische knal de bal tegen de netten. Groenendaal was niet bij machte om een slotoffensief in te zetten waardoor de verdiende kwalificatie een feit was.

Vermelden we nog de sportieve houding van Groenendaal en de goede leiding van de ref.

Volgende ronde wordt er gespeeld tegen de winnaar van Nieuw Boechout - Kontich. Tenzij Kontich gigantisch versterkt is, wordt het dus weer een topklasser.

Maar daar hebben we goede ervaringen mee...Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark