Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets winnen spectacualaire match op Vos Reinaert: 3-5

bericht gepost op: 19-10-2015

De Rossoneri trokken dit week-end op avontuur naar Vos Reinaert.
De verre verplaatsing diende afgewerkt te worden zonder enkele belangrijke pionnen.
Immers, onze lange Kristof diende wegens werkverplichtingen forfait te geven en kapitein Marc is herstellende van een lastige blessure. Spits Seydina bleek spoorloos.
In hun plaats werden de gebroeders Stuyck uit de 3e ploeg geplukt. Beiden zouden een belangrijke rol tijdens deze wedstrijd spelen.
Tom Walschaerts, onze panter in de goal, was opnieuw present.

De match startte furieus. Na 5 minuten stak de thuisploeg de neus voor de eerste keer aan het venster en de Racing kon onmiddellijk achtervolgen.1-0 . De Vossen waren nog niet bekomen van hun verrassende voorsprong of de bordjes hingen al terug in evenwicht. Gelegenheidsaanvoerder Bruno verstuurde een afgemeten
steekpas richting Steven Perceval, AKA CEO of Aapmedia, en deze laatste schoof de bal ijskoud voorbij de Vos-grabbelaar. 1-1 Na nog geen 10 minuten spel.

De Racing bleek veel sterker dan de thuisploeg maar door overmoed werden ook regelmatig kansen weggegeven. En zo kon Vos Reinaert, ondanks het minieme balbezit, opnieuw scoren.
Een afgeweken vrije trap werd in eerste instantie door Tom uit doel geranseld maar de lokale spits reageerde alerter dan onze jongens om de 2-1 binnen te trappen.

Het leek wel een basketmatch. Praktisch iedere aanval belandde in het netje. Gelukkig gebeurde het deze keer aan de goeie kant.
Een afvallende bal kwam in de voeten van Jan Stuyck terecht die de doelman met een waanzinnige knal het nakijken gaf. 2-2 !

Voor de weinige supporters was het echt smullen geblazen want na nog geen half uur stonden er reeds 5 goals op het scorebord.
Spencer speelde heel de linkerflank op een hoopje en zijn voorzet werd door Manu Stuyck koelbloedig tegen de touwen getikt. 2-3.

De taaie thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen. Een vrije trap werd in ons strafschopgebied gedropt en na wat geharrewar hingen de bordjes terug in evenwicht.
3-3!

De knotsgekke eerste helft kende uiteindelijk toch een uitstekend slot. Vlak voor rust werd Bruno op de rechterflank vrijgespeeld door strateeg Kris Defoort en met een overhoekse pegel werd de thuisportier voor de 4e maal geklopt.

Na het plat water keek de Racing de kat uit de boom. De thuisploeg kreeg het balbezit en de vets counterden er lustig op los.

Na 70 minuten viel de verlossende treffer. Steven Perceval lanceerde de onvermijdelijke Kurt De Groof en die kans liet onze topscoorder niet onbenut.
De Reinaert-keeper werd vakkundig gedribbeld en de 3-5 was een feit.

Beide ploegen kregen nog enkele kansen maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Een verdiende overwinning voor de vets die zo in de bovenste regionen blijven meedraaien.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark