Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Vos Reinaert 10-3

3e ploeg bericht gepost op: 18-04-2013

07-03-2013

Racing Kiel - Vos Reinaert 10-3

Op een prachtige lentedag speelde den drie nog maar zijn vijfde match na de winterstop. Na de overwinning tegen de Blauwbloezen lag de competitie weer 3 weken stil vanwege het slechte weer en het Paasweekend. Dankzij of ondanks het goede weer zat onze bank eindelijk nog eens vol, met 15 man aan wedstrijd starten, dat was lang geleden.

De Vossen uit het Waasland staan er dit jaar niet goed voor, en werden door Philip al vroeg gepakt. David zette gepast voor en Philip dook gepast voor zijn verdediger voor de 1-0. Een goede start, maar enkele minuten later hingen de bordjes al weer gelijk. Op een corner konden de bezoekers scoren. Bovendien domineerde Vos Reinaert de match aanvankelijk, hun vinnige flankspelers maakten het ons erg moeilijk. Rudi greep in, enkele wissels later gingen we met 4 achteraan spelen, waardoor onze vleugels zich offensief konden uitleven. Manu stak de bal proper door de buitenspelval en ik bracht ons oog in oog met de doelman terug op voorsprong.

Weer was de voorsprong van korte duur, want enkele minuten laten scoorden de Waaslanders weer. Het leek geen gemakkelijke namiddag te gaan worden. Tot de diesel van Robert eindelijk op gang kwam, met twee steekpassen en evenveel goals konden we met een 4-2 voorsprong de rust in.

Gio en Manu maakten van de vele wisselspelers gebruik om in de tweede helft uit te blazen op de bank en eens te zien hoe de jeugd het zonder hun ervaring deed. Aanvankelijk niet goed, bij de eerste hoekschop van de Vossen lang de bal weer in het net, 4-3 en de match werd weer spannend. Maar Robert besloot dat het genoeg was geweest, met 4 goals bracht hij ons op 8-3 en besliste hij de match. De verdedigers van Vos Reinaert kregen hun buitenspelval nooit op tijd dicht, en met enkele goede steekballen kwam Robert telkens oog in oog met de doelman (+ n doelpunt uit een inworp).

De bezoekers probeerden nog wel, maar kwamen niet verder dan een hoop hoekschoppen. Jan werd enkele keren getest, maar gaf geen krimp. Armoh en Jorge dreven de score uiteindelijk nog op tot 10-3, en lieten zelfs nog enkele kansen liggen.

Veel deed het er niet meer toe, de Racing klimt met een match minder gespeeld terug naar de tweede plaats en heeft zijn lot nog volledig in eigen handen.

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark