Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Blauwbloezen - Racing Kiel 1-4

3e ploeg bericht gepost op: 18-03-2013

10-3-2013

Blauwbloezen - Racing Kiel 1-4

Na de 1 op 6 tegen S.A.C. (2-2) en Ruggeveld (6-2) tankte de derde ploeg vertrouwen op het veld van de Blauwbloezen. Omdat enkel Gio en Jelle ontbraken en Stijn en Diego elk een helft meespeelden, waren we met maar liefst 15 man. Een ongeziene luxe voor Patrick, die op elke positie over een alternatief beschikte.

De Racing speelde een bijna perfecte eerste helft. Zowel met enkele mooie combinaties als met de lange bal hielden we de Blauwbloezen op hun eigen helft en creerden we tal van kansen. Ook dwongen we een pak hoekschoppen af, die telkens voor gevaar zorgden. Scoren lukte lange tijd niet. Uiteindelijk scoorde David dan toch en stond het aan de rust (maar) 0-1. De Blauwbloezen kregen een kans op de counter, maar de bal verdween hoog over de goal.

Ook in de tweede helft bleven we baas, maar kwamen we iets moeilijker tot kansen. Het waren aanvankelijk de Blauwbloezen die het dichtst bij de gelijkmaker kwamen, maar na een snelle combinatie strandde het schot op de paal.

Daarna was het weer aan ons. Eerst liet ik zelf nog een grote kans liggen, maar toen Jorge in de grote backlijn tijd kreeg om de bal voor zijn rechter te leggen, stond het eindelijk 0-2. Naarmate de match vorderde sloeg de vermoeidheid bij de Blauwbloezen toe, en kregen we steeds weer kansen op de counter. De 0-3 kwam er na zon uitbraak, waarbij Robert Jorn bediende, die de bal koeltjes in doel deponeerde. Toch een gevoel van opluchting, want even later floot de scheidsrechter onterecht strafschop na een gewaagde maar zuivere tackle van Diego. 1-3, zonde voor Jan, die goed op weg was om eindelijk nog eens de 0 te houden. Uiteindelijk zorgde Jorge met zijn tweede voor de 1-4 eindstand na nog een snelle counter. De scheidsrechter liet perfect doorspelen na een doorsteekpass en Jorge maakte oog in oog met de doelman geen fout.

Een zeer sterke match en een goed resultaat dat ons weer alleen op de tweede plaats doet belanden.

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark