Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

S.A.C. - Racing Kiel : 2-2

3e ploeg bericht gepost op: 07-02-2013

SAC - Racing Kiel 2-2Na enkele afgelaste weken konden we eindelijk weer aan de slag. In de bossen van Linkeroever, op het veld van VZW De Havenarbeider wachtte ons SAC, die we in de heenronde na een moeilijke match met 3-2 hadden verslagen.

Den drie had Jorn en Jorge moeten afstaan aan de tweede ploeg, maar recupereerde Armoh, Gio, Robert en Rudi maakte de kern vol. Met Nemanja als laatste man, Gio, Manu en Armoh centraal op het middenveld en Patrick mee in de spits begonnen we met het nodige vertrouwen aan de match.

Onze start was moeizaam, SAC combineerde goed langs de vleugels en het uitverdedigen verliep met horten en stoten. De thuisploeg kreeg dan ook enkele goede kansen, maar hun afstandsschoten waren ongevaarlijk en hun voorzetten kregen geen gevolg. De Racing kreeg de grootste kans, Robert omspeelde de doelman maar talmde vanop de achterlijn te lang om te scoren/passen.

Kort voor de rust opende de thuisploeg dan toch de score, een vlotte combinatie langs rechts werd van dichtbij afgewerkt. Jan was kansloos op de 1-0. Enkele ogenblikken later hingen de bordjes al in evenwicht. Na een fout kregen we balvoordeel en werd Kevin op links gelanceerd. Heel SAC verwachtte offside maar Kevin scoorde in de korte hoek. Tot ieders verbazing stond het 1-1 aan de rust.

Na de rust schoof Kevin een rij achteruit en ging ondergetekende links op middenveld spelen. Het lukte ons beter dan in de eerste helft om de snelle vleugels onder controle te houden, maar de beste kansen waren weer voor de thuisploeg. De match werd gaandeweg ook bitsiger, met enkele overtredingen en gele kaarten aan beide kanten. Agressief werd het nooit, maar niemand hield zich in.

De thuisploeg kwam uiteindelijk tot scoren via een van hun vele hoekschoppen. Na een rommelige fase werd de bal van dichtbij binnengeduwd, een flauw doelpunt voor een spannende match. De Racing moest nu uit haar pijp komen, maar kreeg de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangeboden na een opmerkelijke beslissing van de scheidsrechter. Wegens het aanhoudende mekkeren van de doelman van SAC kregen we een onrechtstreekse vrije trap op de rand van de 16 die na een aflegger van Armoh door Robert in doel werd geknald. Een bizarre gelijkmaker. In het slot van de wedstrijd claimde SAC nog (onterecht) een penalty en kreeg Rudi geel voor een professionele fout. Maar het was Armoh die de winning goal aan de voet had. Na een prachtige counter kon hij alleen op doel af maar besloot hij naast de verste paal.

Zonde, maar het gelijkspel was terecht.

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark