Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Sint Jozef : 1-2

3e ploeg bericht gepost op: 05-12-2012

2-12-2012

Racing Kiel - Sint Jozef 1-2

Als laatste match van de heenronde kregen we de ongenaakbare leider uit Mortsel over de vloer. Als een echte vedettenploeg werd de rode brigade aangemoedigd door een paar groupies waarvan er eentje zo vriendelijk was een megafoon mee te brengen, waardoor we heel de match konden meeluisteren naar hun arrogant gezever. Den drie moest het stellen zonder enkele basispionnen, door de blessures van Jonathan en Giovanni, de examens van Lander en het ontbreken van Nemanja zaten we met een tekort aan centrale middenvelders en verdedigers. Diego en Stijn kwamen achteraan depanneren, Nemanja en Simon in het middenveld, Armoh stond niet op de flank maar achter de spitsen.

Al gauw werd duidelijk dat Sint-Jozef niet zonder reden aan de leiding staat, voor de Racing was het even wennen aan de nieuwe spelers en opstelling. De eerste kansjes waren dan ook voor de bezoekers, maar gaandeweg werd het evenwicht hersteld en merkte Sint Jozef dat ze de zege niet cadeau zou krijgen. Grote kansen waren er niet, een doelpunt wel. Op een diepe bal klopte de bezoekende spits iedereen op snelheid. Jan deed hem wel nog uitwijken, maar vanuit een scherpe hoek werd het toch 0-1. Een gevleide voorsprong, want Robert had voor ons de paal geraakt.

In de tweede helft meer van hetzelfde. Halve kansjes aan beide zijden en geen ploeg die echt aanspraak kon maken op de overwinning. Tot de scheidsrechter, die werkelijk het kleinste duwtje floot, Robert een rood karton onder de neus stopte. Natrappen, een verdedigbaar maar zwaar verdict en een streep door de rekening voor den drie. Vooral omdat Sint Jozef op 0-2 kon komen. Een verre knal waarop Jan zich verkeek verdween in de verste hoek, een vermijdbaar doelpunt.

Met tien man ging Simon samen met Jorge in de spits spelen en moest Sint Jozef dan toch achteruit. Ze kregen nog wel een kans op een hoekschop, maar plots kon de Racing terug dreigen. Simon werd eerst gestuit door de doelman, maar werd even later perfect bediend door Jorge. Toen Simon de bal uit de netten wilde vissen deelde de doelman een slag uit, waardoor ook Sint Jozef met 10 voort moest. Plots werd de arrogante leider zenuwachtig, want we kwamen nog bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Armoh viseerde met een stevige knal de kruising, maar zonder succes. De grootste kans kwam er na een knappe actie van Simon, maar Jorn kwam een voetje tekort om de verdiende gelijkmaker binnen te schuiven.

Het bleef 1-2 en Sint Jozef kon weer doen alsof het allemaal vanzelf was gegaan. Maar dat we de leider nog pijn zullen doen was voor ons duidelijk.

Tot in Mortsel.

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark