Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Blauwbloezen 5-2

3e ploeg bericht gepost op: 05-12-2012

25-11-2012

Racing Kiel Blauwbloezen 5-2

Met een sterke prestatie tegen de Blauwbloezen bevestigde den drie zijn goede vorm. Door de winst kampeerden we een week lang op de tweede plaats, een comfortabele positie naar aanloop van de topper tegen Sint-Jozef.

Nochtans waren het de bezoekers die het scherpst begonnen. De verdediging liet zich twee keer vangen aan een verre bal, de eerste keer redde Jan knap, de andere kans werd jammerlijk gemist door de spits van de tegenpartij. Bij een andere kans kon Jonathan met een ultieme tackle de meubelen redden. Dan was de Racing heel wat efficinter. Eerste miste David nog van ver, maar Robert scoorde bij zijn eerste geslaagde balcontact met een mooie volley de 1-0.

De Racing kon de match in handen nemen en David diepte de score uit tot 3-0. Eerst op een voorzet van Robert en daarna in de rebound na weer een schot van Robert. De bezoekers waren hun goede spel van de eerste tien minuten helemaal kwijt en de match was aan de rust al zo goed als gespeeld.

Na de rust viel er in eerste instantie niet veel te beleven. Als de Blauwbloezen dan eens een kans kregen, misten ze. Daardoor konden wij de kloof vergroten. Roberts eerste poging werd nog van de lijn gehaald, zijn tweede, op assist van Philip, ging binnen. De bezoekende verdediging vond simpelweg geen antwoord op zijn snelheid. De frustratie bij de Blauwbloezen bereikte een kookpunt en even gingen de poppen weer aan het dansen. Bij een zoveelste botsing tussen David en een verdediger werd er even geduwd en getrokken, maar gelukkig zonder erg. Patrick verving David en de rust kon weerkeren.

De rest van de match werd vooral geanimeerd door bijzondere arbitrale beslissingen. Eerst mochten de Blauwbloezen uit buitenspel de 4-1 scoren. Daarna mocht Patrick, vanuit buitenspel, Robert bedienen die zijn hattrick kon volmaken (5-1). Dat Jorn eerst met de bal over de lijn was gelopen werd ook niet opgemerkt. Maar het beste moest nog komen, op een diepe pass onderschepte de bezoekende doelman twee meter buiten zijn baklijn de bal met de hand voor de aanstormende Robert. Geel vond de scheidsrechter, ongezien. Dat de Blauwbloezen op een vrije trap nog een tweede keer konden scoren deed eigenlijk niet ter zake, na een vreemde match toonde den drie dat het met een stevig verdedigend blok en snelle aanvallers meedoet voor de tweede plaats. Met dank aan Manu om de gaten te dichten.

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark