Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Ruggeveld : 2-2

3e ploeg bericht gepost op: 13-11-2012

Met een felbevochten gelijkspel tegen Ruggeveld sloeg den drie er niet in een derde keer op rij te winnen. Daardoor blijven we in de subtop steken, met een match meer gespeeld dan onze rechtstreekse concurrenten.

De match tegen Ruggeveld begon rommelig, de Racing was verplicht om met trainingsvestjes te spelen vanwege de gelijkaardige tenues en David en Robert waren beide te laat. Geen optimale omstandigheden om aan een wedstrijd te beginnen, al ging het aanvankelijk gelijk op. Een goede match was het niet, wat geïllustreerd werd door de knullige 0-1 van de bezoekers. Een misverstand tussen Kevin, die na enkele maanden afwezigheid een knappe match speelde, en Jan maakte het voor de nummer tien van Ruggeveld erg gemakkelijk om te scoren.

Met Robert en David op het veld kon de Racing wel wat meer druk ontwikkelen. Na een knappe actie langs de achterlijn kon Nemanja’s voorzet niemand bereiken. Scoren lukte uiteindelijk via een strafschop na een lichte fout op Jorge. Stijn trapte de penalty kordaat binnen. De 1-1 was terecht en de thuisploeg controleerde de match. Veel kansen leverde dat niet op, na enkele wissels werd het spel rommeliger en verzandde de match volledig. De 2-1 illustreerde het niveau van de wedstrijd. Iedereen ging op een diepe bal naast de bal, waarna Philip ons met een zacht tikje op voorsprong bracht.

Na de rust domineerde Ruggeveld. Met Jelle op rechtsback en Jorn en Kevin op links- en rechtsmidden speelden we het grootste deel van de tweede helft met 5 verdedigers. Kansen waren er in de tweede helft amper te zien, al kwam Ruggeveld dichtbij na een vrije trap en moest Jan een ver schot uit de kruising halen. Voor de Racing kwam enkel Robert nog in de buurt van de goal, maar na een goede counter miste hij zijn schot volledig.

De 2-2 kwam er uiteindelijk na slecht (uit)verdedigen. Op een goede voorzet kon de nummer acht van Ruggeveld veel te makkelijk binnenkoppen. Een terechte uitslag, maar een teleurstellende match, met te veel slecht voetbal.

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark