Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - S.A.C. : 3-2

bericht gepost op: 03-11-2012

Racing Kiel - S.A.C. 3-2

Met een zege tegen S.A.C. heeft de derde ploeg duidelijk gemaakt dat ze mee doet voor de ereplaatsen. Na een spannende match kon den drie een felbevochten overwinning vieren, tegen een sterke tegenstander.

De bezoekers namen de match van bij de start in handen en speelden met vlot combinatievoetbal de Racing helemaal zoek. Lander en Jelle zagen aanvankelijk sterren tegen de snelle spitsen van de Linkeroeverboys en als ploeg kwamen we er amper aan te pas. Na een te korte terugspeelbal van Manu zorgde S.A.C. voor de logische 0-1, een vermijdbaar doelpunt, maar niet onverdiend. De Racing schoot wakker en we gingen eindelijk meevoetballen. Stijn kwam Jelle vervangen en Patrick moest vooraan voor rust zorgen. Met enkele stevige duels werd het de bezoekers duidelijk dat ze de overwinning niet cadeau gingen krijgen. Meer nog, op een hoekschop sprong Robert het hoogst en kopte hij de gelijkmaker binnen.

Met de 1-1 op het bord ging de Racing de wedstrijd controleren. Met agressief voetbal werden nu ook kansen afgedwongen, maar vooral Robert en Nemanja misten scherpte voor doel. De koude douche volgde dan ook kort voor de rust. Een dodelijke counter van de bezoekers was goed voor de 1-2, op dat moment zeker een gevleide voorsprong.

Er zat voor den drie maar een ding op: aanvallen en scoren. Met Jelle terug op rechtsback en Stijn in het middenveld drukten we S.A.C. van bij het begin van de tweede helft weg, maar scoren lukte lange tijd niet. Het was Robert die het verschil maakte. Na goed doorjagen kwam hij alleen voor de doelman en kon hij in twee tijden scoren. Geen van beide ploegen was tevreden met een puntendeling, zowel de thuisploeg als de bezoekers gingen op zoek naar het winnende doelpunt. Beide ploegen kregen ook kansen, de bezoekers mikten een vrije trap op de lat, voor de Racing miste Lander jammerlijk. Maar weer Robert zorgde voor de beslissing. Na een mooie aanval kapte hij heel breed, maar kon hij toch de 3-2 tegen de netten knallen.

Na de voorsprong dreigde de match even uit de hand te lopen. De bezoekers voelden zich benadeeld door enkele (twijfelachtige) scheidsrechterlijke beslissingen en na een fout op Robert gingen de poppen aan het dansen. Maar aan de uitslag veranderde het niets, de Racing gaf niets meer weg en vierde een gouden driepunter. Dat smaakt naar meer!

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark