Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - VDP : 6-2

Veteranen bericht gepost op: 01-10-2012

De competitie is al enkele weken aan de gang en geen spoor van wedstrijdverslaggeving.

De reporter van dienst zat in een writersblock maar de sterke prestaties van onze Rossoneri hebben het vuur terug aangewakkerd.

We starten in omgekeerde volgorde, met de laatste wedstrijd eerst dus.

VDP kwam afgezakt naar het Kiel en dat is altijd een moeilijke klus.

De club uit Kontich eindigde vorig seizoen in de onderste regionen maar dat zegt meer over de sterkte van de A-reeks dan over de zwakte van de groen-witten.

Wel eigenaardig dat Sint-Jozef ten koste van VDP naar de B-reeks werd verbannen.Dit seizoen slagen we de studieronde gewoon over en wordt er vanaf de eerste minuut gevlamd.

We waren nog geen 5 minuten ver of de netten stonden al bol.

Een schitterende aanval ingeleid door nieuwkomer Oli Van Avermaet kwam na een aantal tussenstations bij Marc Boehme en die liet de kans niet liggen. 1-0 .De Racing was baas maar VDP counterde scherp en het was op een van deze tegenaanvallen dat we te simpel werden uitgespeeld.

Tom Walschaerts redde eerst nog met een prachtige reflex maar op de rebound had hij geen verhaal.

Toch kregen we nog voor de rust loon naar werken. Weer was het Marc die met een lage schuiver de doelman te grazen nam. 2-1 .

Tijdens de rust werd Mouchke ingebracht en hij liet onmiddellijk zien dat hij een serieuze meerwaarde voor onze ploeg is. Zijn eerste baltoets was bingo. Randje buitenspel was hij net iets sneller op de bal dan de uitgelopen VDP-keeper en met een knappe lob bracht hij de vets terug 2 doelpunten voor. 3-1.

Geen 5 minuten later was alles te herdoen. De linksbuiten van VDP slalomde richting doel , de bal bleef hangen in het strafschopgebied en VDP kon makkelijk de 2-3 binnen trappen.

Het bleef een spektakelmatch. De Racing drukte de gaspedaal dieper in en een aantal corners werden afgedwongen. Een van deze hoekschoppen viel in de sloefen van Fil Bellon en met een streep van ver buiten de backlijn werd de VDP-goalie voor de 4e keer geklopt.

Nu lieten de vets hun prooi niet meer los en nieuweling Mehdi pakte ook nog zijn goaltje mee.

Vlak voor affluiten mocht kapitein Boehme het orgelpunt op zijn knalprestatie plaatsen. Op strafschop nette hij zijn 3e doelpunt van de dag. 6-2.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark