Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Vremde: 1-2

3e ploeg bericht gepost op: 05-03-2012

4-3-2012

Racing Kiel - Vremde 1-2

Na de mooie 5-2 overwinning tegen de leider van vorige week, kreeg den drie zondag het nummer twee, Vremde op bezoek. Nu we sinds enkele weken op een volwaardig veld spelen gaan de resultaten de goed kant op, maar een negen op negen bleek toch te hoog gegrepen.

In een stevige lentebui werden we in de eerste helft compleet weg gespeeld. Vremde zocht goed de flanken en dwong een hele hoop kans af. Gelukkig faalden ze herhaaldelijk in de afwerking, hun enige doelpunt kwam uiteindelijk na een strafschop. Jonathan voelde de speler in zijn rug juist te laat opkomen en haalde hem neer. Of hij de bal raakte was moeilijk uit te maken, maar voor de scheidsrechter was het een penaltyfout. Na de 0-1 dwongen we onze eerste (en enige) grote kans af, Nemanja stak de bal perfect in de loop van Roy, die op een goed uitgekomen doelman stuitte.

Gelukkig is er altijd nog een tweede helft. Sven en Stijn gingen dichter voor de verdediging spelen en Hamid en Nemanja moesten voor de druk naar voren zorgen, waar Roy zoals steeds achter de ballen aanging. Eindelijk kon de Racing zijn voet naast Vremde zetten, de titelkandidaten werden veel beter opgevangen en we kwamen er steeds vaker voetballend uit. Kansen afdwingen bleef wel moeilijk, aanvallend bleven we grotendeels beperkt tot afstandsschoten, maar ook Vremde geraakte niet meer aan kansen.

De match werd plotseling terug spannend toen de keeper van Vremde een heel simpele terugspeelbal onder zijn voet liet doorglippen en bal op het gladde veld tot in het lege doel schoof. Een hilarisch doelpunt dat ons op dat moment een gevleid punt had kunnen opleveren.

De match werd plots een stuk bitsiger, Vremde moest nu wel aanvallen en ging agressief spelen. Bij een charge op Kevin kookten de potjes even over en liet Jonathan zich tot een overbodige reactie verleiden. De scheidsrechter die al heel de match enthousiast met gele kaarten naar de Racingspelers had staan zwaaien stak Jonathan een rode kaart onder de neus en Kevin nog een gele voor de zekerheid.

Met tien man bleef de Racing er vol voor gaan en sloeg het er zelf in druk te zetten, maar we slikten alsnog de 2-1. Op een hoekschop werd Stijn licht gehinderd en de bal draaide rechtstreeks aan de verste paal binnen. Vremde haalde opgelucht adem, den drie bleef zwaar teleurgesteld achter.

Maar toch, als iedereen op post is, zouden we ons zeker van het behoud moeten kunnen verzekeren. Een 3 op 6 tegen de eerste twee in de stand is geen slecht resultaat. Tegen de middenmoters zou meer te rapen moeten zijn.Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark