Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Vos Reinaert : 4-1

3e ploeg bericht gepost op: 02-02-2012

De eerste thuismatch na de winterstop was tegen de mannen van Vos Reinaert, die niet al te talrijk kwamen opdagen op de Wilrijkse Pleinen. Ze hadden even goed thuis kunnen blijven, want tegen een sterke derde ploeg konden ze nooit aanspraak maken op een overwinning.

Ons aanvalstrio Roy, Robert en David speelden de tegenstander regelmatig op een hoopje, maar sloegen er maar niet in van de overwinning echt uit de diepen. Het was wachten op de inbreng van de grote Nemanja om een kloof te slagen; hij bracht met twee assists de ruststand op 2-0. Eerst speelde hij Robert vrij die na een goede kapbeweging een penaltyfout uitlokte en zo Stijn de mogelijkheid gaf om de score te openen vanaf de stip. De tweede assist was voor David die toch n van de kansen kon afwerken. 2-0 aan de rust was veel te weinig, maar we hadden bijna geen kansen weggegeven, waardoor de nervositeit niet in het spel kroop.

Na de rust meer van hetzelfde. De verdediging speelde n van de beste matchen van het seizoen en was amper op een fout te betrappen. De aansluiting met de spitsen verliep steeds soepeler en de score werd tot 3-0 uitgediept door Robert. Het had meer kunnen en moeten zijn, maar Roys vizier stond niet goed afgesteld en hij miste tot drie keer toe een reuzenkans. Ook Hugo leek last te hebben van de kou toen hij het enige schot tussen de palen van Vos Reinaert, ook vrije trap dan nog, niet onder controle kreeg. De bal botste juist achter de lijn, volgens de scheidsrechter althans, en de 3-1 stond op het bord. Zonde, maar een opsteker voor de Waaslanders, hun verplaatsing was dan toch niet helemaal voor niets geweest.

De 4-1 eindcijfers werden uiteindelijk door Robert op het bord gezet, die met een opportunistisch schot vanuit een scherpe hoek de bal heerlijk binnenknalde. Stijn raakte ook nog de lat met een knal van op de rand van de rechthoek en tal van kansen werden nog gemist, maar veel deed het er niet mee toe.

Een welverdiende overwinning die de hoop terug doet opleven. Het plaatje klopte zowel aanvallend als verdedigend. Een hoopgevend resultaat voor de resterende matchen van dit seizoen, dit Racing gaat niet zakken.

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark