Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Berkenrode : 4-0

Veteranen bericht gepost op: 17-01-2012

Vandaag kwam niemand minder dan het onoverwinnelijke (gewaande) Berkenrode naar het Kielpark afgezakt.

De Hobokense vedetten hadden een hele supportersschare meegebracht. Voor de Rossoneri was het even wennen om voor zo'n massa volk te presteren.

Inmiddels was het toch weeral een zestal weken geleden dat we nog eens tegen een bal hadden getrapt en dat laat zich meestal gevoelen. Vorig seizoen werden we immers vlak na de winterstop tegen hetzelfde Berkenrode met 6-1 afgetroeft. Alles was dus aanwezig om weer zwaar af te zien.

Kris Defoort gaf tijdens de opwarming nog een korte persoonsbeschrijving van iedere speler die van Berkenrode het terrein op paradeerde . Het kwam er op neer dat we tegen een ploeg speelde die het niveau van Barcelona ver overstijgt. Gelukkig voor ons was de 'Messi' van Hoboken geel geschorst en misten ze achteraan hun 'Puyol'.

Coach Boehme had na overleg met zijn complete trainersstaf de taktiek een beetje aangepast. Een soort van 4-4-2 werd vanonder het stof gehaald. Het tactisch steekspel bleek te werken. De Rossoneri waren de evenknie van de toekomstige kampioen en de meeste duels werden gewonnen. Dat is altijd een goed teken. Op het kwartier kreeg Berkenrode een eerste grote kans maar de B-spits had blijkbaar nog niet veel balgevoel in zijn voeten. De Racing bleef echter niet achter en na een schitterende actie van Mo, vandaag ijzersterk in de spits, miste Bruno de kans om ons op voorsprong te brengen.

Op het half uur kregen de hardwerkende vets loon naar werken. Bruno slingerde nu zelf de bal voor doel en Kristof Brijs duwde met de hulp van zijn uitschuifbaar been en de tip van zijn 47 de 1-0 voorbij de doelman. Berkenrode bleek niet echt verontrust en bleef rustig voortkrasselen .

De Racing rook bloed . Vlak voor rust lanceerde Fille Bellon een verre voorzet richting Spencer, riep de gevleugelde woorden: ' SPENCER, ER IN GELOEVE !!' en onze pocketspits profiteerde optimaal van de aarzeling in de B-verdediging om met een schitterende lobbal onze voorsprong te verdubbelen.

Tijdens de pauze kwam ongeveer iedereen ons vertellen dat HET NOG NI GEDAAN IS .

En inderdaad, het was nog niet gedaan. Berkenrode zette druk en kreeg enkele goeie kansen maar Sven bleek in grootse doen. Het Tiki- Taka van Berkenrode leek meer op het gepingel van een bejaarde zaalvoetbalploeg waardoor de Racing vrij eenvoudig stand hield.

En 10 minuten voor tijd viel de beslissing. Spencer, kreeg de bal randje buitenspel tikte hem randje buitenspel richting Adil die hem tenslotte randje buitenspel naar Nour-din speelde en deze laatste schoot dan uiteindelijk de Select tegen de touwen voorbij een histerische keeper.

In plaats van 3 keer randje buitenspel bleek het 3 keer off-side . Althans volgens iedereen die uit Hoboken kwam en die geen lidkaart heeft van de oudste club van het Kiel (volgend seizoen 90 jaar !!).

De buit was binnen. Nour-din maakte er nog 4-0 van na aangeven van een sterk spelende Mo.

De vets kregen nog kansen genoeg om de afstraffing nog zwaarder te maken maar blijkbaar was de euforie te groot om nog koelbloedig te handelen. 4-0 : voetbal kan toch schoon zijn !

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark