Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Ostan 1-3

3e ploeg bericht gepost op: 16-11-2011

Voor wie vrijdag naar Belgie - Roemenie had gekeken, leek het zondag bij momenten op een herhaling van die match. In de eerste helft domineerde de Racing immers met bij momenten verzorgd voetbal en enkele mooie kansen. De bezoekers konden daar amper iets tegenover stellen, enkele halve schoten en een of twee corners, verder kwamen ze niet. Ons scorend vermogen schoot net als de voorbije weken echter schromelijk te kort. Hoewel we al vroeg op voorsprong kwamen door een knappe corner en een goede kopbal van de grote Nemanja, lieten we het na de kloof verder uit te diepen.

Eerst gingen zowel Jorn als Philip fataal naast de bal bij een goede voorzet van Roy, nadien wachtte verloren zoon David te lang om af te drukken, waarna Hamid in de herneming van de bal gezet werd. Het waren mooie aanvallen die een betere afwerking verdiend hadden. In de eerste helft leek de match onder controle, de centrale as met vooral Nemanja en Anton hield de druk op de verdediging laag, waardoor we er goed konden uitkomen.

In de tweede helft bleef er zoals zo vaak weinig over van al dat goeds. Hoewel we nog eens meerdere wisselspelers hadden, leek Ostan veel frisser te zitten en speelden ze plots dominant. Ons middenveld werd overspoeld, waardoor de verdediging zwaar onder druk kwam te staan. Toen de scheidsrechter bij vermeend buitenspel liet doorspelen, werd er weer maar eens naar de scheidsrechter gekeken in plaats van naar de tegenstander. De 1-1 stond op het bord.

Over de 1-2 was weinig discussie mogelijk. Een goede combinatie, zoals altijd over de sterke nummer 15 van Ostan werd afgewerkt, de kopjes bij de Racing gingen omlaag. We kwamen er nog amper aan te pas, het spel werd vuiler en de discussies met tegenstander en scheidsrechter heviger. Toch kwamen we wel nog aan kansen. Nemanja kreeg tijd om aan te leggen, maar zijn bal strandde op de paal. Ook David besloot op de paal, het zat blijkbaar echt niet mee.

Want bij de kans van David stond het al 1-3. Niet alleen was Hugo geblesseerd uitgevallen (gelukkig hebben we een reservedoelman), maar de scheidsrechter liet weer doorspelen bij buitenspel. Deze keer was het echter overduidelijk, tot tweemaal toe zelfs. De afwerking van het doelpunt mocht er zijn, het doelpunt zelf echter niet. Na die beslissing pakte Kevin geel voor terecht protest, maar veel zou het aan de score niet veranderen.

Eens te meer moesten we het onderspit delven tegen een matige tegenstander en enkele twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissingen. Dit kan niet blijven duren.

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark