Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vremde - Racing Kiel: 2-1

3e ploeg bericht gepost op: 08-11-2011

Op een troosteloze zondagochtend bleken de groenwitten van Boechout juist te sterk. Dat de zege niet bijster verdiend was, is maar een magere troost.

Met Hugo terug in de goal en Patrick en Stijn H op de bank begon de match gelijkopgaand. Beide ploegen sloegen er niet in deftige combinaties op de mat te leggen, maar dwongen desondanks enkele grote kansen af, die echter langs beide kanten de nek omgewrongen werden. Gaandeweg verloor de Racing de greep op de match en kwam het onder druk te staan. Gelukkig waren de spitsen van Vremde niet van het niveau om de kansen in doelpunten om te zetten. Het einde van de eerste helft leek even beterschap op te leveren. Met eindelijk enkele mooie combinaties geraakten we tot aan de goal van de tegenstanders, maar niet verder, 0-0 aan de rust.

Dat Stijn op de bank zat en niet in de goal stond bleek belangrijk, toen Philip uitviel en Stijn zijn positie met veel gretigheid en enthousiasme overnam. Halverwege de tweede helft kwam ook Patrick nog in, hij kwam Hamid vervangen.

Toen stond het al 0-1 voor de bezoekers. In de tweede helft domineerde de Racing lange tijd, de lange ballen van Vremde vormden geen groot gevaar en in het middenveld werd de vrije man gevonden. Dit leverde bij momenten deftig voetbal en enkele kansen op. De grootste kwam er na een goede voorzet van Stijn W die goed mee was opgeschoven. De bal bleef hangen en ging via verschillende stationnetjes tot bij Roy, die nu al zijn voor de vijfde match op rij scoort.

Na de goal zakte Racing Kiel volledig weg, Vremde ging niet beter spelen, maar geraakte nu wel over de middellijn. Ze gebruikten goed de ruimte op de flanken en bij een voorzet van rechts kon een Boechoutenaar vrijstaand binnenkoppen aan de tweede paal. In de laatste minuut was het over en out voor de bezoekers, toen de verdediging zich miskeek op een hoge lange bal en de spits van Vremde niet meer kon bijhalen. Die werkte voor n keer wel beheerst af en bezorgde zijn ploeg een 2-1 overwinning. Zonde.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark