Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Kalfort Daghet - Racing Kiel: 3-3

3e ploeg bericht gepost op: 27-10-2011

Op bezoek bij de laatste uit de reeks, tot zondag nog puntenloos, kan de derde ploeg weer niet tevreden zijn.

Door weer een hele rits afzeggingen mocht/moest Patrick nog eens opdraven als twaalfde man. Een cruciale twaalfde man, omdat Stijn met een blessure kampte en de match niet zou volmaken. Jonathan speelde voor het eerst in drie jaar nog eens in de spits, Roy moest voor de snelheid op de linkerflank zorgen.

De eerste twintig minuten liep alles min of meer perfect voor de Racing. Kalfort werd keer op keer op snelheid en op techniek gepakt en kreeg geen voet aan de grond. Het enige wat werd nagelaten was scoren, van de vele kansen kon enkel Philip er eentje benutten. Na een prachtige kruispas van Hamid dook hij op in de rug van de verdediging en legde hij beheerst in de verste hoek binnen.

Maar zoals te vaak verwaterde het spel van de derde ploeg en werd de match in de eerste helft nog uit handen gegeven. De aanvoer naar voren stokte, er werd te simpel balverlies geleden en de verdediging begon weer goals te slikken. Op een voorzet van rechts kon een Kalforter vrij binnentikken en een vrij trap werd in de linkerhoek geplaatst. Het was echter de derde goal die de frustratie bij de Racing ten top voerde. Na een licht toegekende fout werd doorgespeeld zonder dat de bal stil lag, waardoor een speler de verbouwereerde defensie achter zich liet en simpel afwerkte. In de nasleep werd de scheidsrechter tevergeefs belaagd, en kreeg Patrick (ingevallen voor Hamid) de eerste gele kaart van de wedstrijd.

Maar aan de rust stond de 3-1 op het bord en was er werk aan de winkel. De tweede helft was echter niets om trots op te zijn, voor beide ploegen. De match lag de helft van de tijd stil, Kalfort deed zijn uiterste best om tijd te rekken en ons kaarten aan te naaien, de Racing ging te vaak in discussie, waardoor er teveel tijd verloren ging. Want de Racing moest op zoek naar goals en dat ging moeizaam.

Maar ze kwamen er. Hoe langer de match duurde, hoe minder Kalfort in balbezit kwam en hoe onvermijdelijker de doelpunten werden. Na een goede vrije trap van Hamid legde Roy de bal binnen, zijn vierde goal in vier matchen. Maar 3-2 was niet voldoende, de Racing moest blijven aanvallen. En dat leverde uiteindelijk een penalty op. Na zijn goal in de eerste helft was Philip weer bepalend, hij werd na een goede run neergehaald, een loepzuivere penalty. Stijn kwam even van de bank om zijn eerste penalty van het seizoen om te zetten, eindelijk 3-3.

Tijd om een overwinning af te dwingen was er echter niet meer. De scheidsrechter had er genoeg van, hoewel de match minstens tien minuten had stilgelegen floot de scheidsrechter twee minuten vroeger af, eindstand 3-3 met drie gele kaarten per ploeg. Een gemiste kans.

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark