Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Es Es - Racing Kiel: 4-1

3e ploeg bericht gepost op: 11-10-2011

9/10/2011Na een goeie eerste helft draaide de match van zondag op een grote teleurstelling uit. De derde ploeg kon al het goede van vorige week maar een helft volhouden en kreeg uiteindelijk veel te zware 4-1 cijfers aangesmeerd door een zwakke tegenstander.

De racing begon nochtans sterk op de propere, natte grasmat op Linkeroever, maar kon zijn vroege kansen niet omzetten in goals. Es Es kwam er niet aan te pas, maar in de loop van de eerste helft verwaterde het spel langs beide kanten. Hoewel we baas bleven, ontbrak het aan zuiverheid in de passing om beslissend te zijn. De verdediging kwam echter niet onder druk te staan, waardoor de zenuwen onder controle bleven. De betere kansen bleven wel voor de Racing. Stijn kreeg de bal amper te zien in zijn goal, maar toonde weer dat hij een volwaardig alternatief is voor Hugo. Kort voor de rust pakte Afi uit met een splijtende dieptepas en was Roy sneller op de bal dan de keeper, waarna hij de verdiende 1-0 in het lege doel kon deponeren. Een opsteker, de Racing kon met geheven hoofd aan de tweede helft beginnen.

Die bracht echter niet wat er van gehoopt werd. De Racing kreeg geen greep meer op het middenveld, door het rotatiesysteem viel de structuur grotendeels weg en nam Es Es de match in handen, soms met ronduit agressief spel. Van al het goede van voor de rust bleef niets meer over, de Racing dwong geen kansen meer af en deed zichzelf de das om met enkele weggevers. De eerste tegengoal viel op een vrije trap waarbij een van de turken vrij kon inkoppen. De tweede viel op een buitenspelfase, maar ons kon ook gebrek aan scherpte verweten worden. De derde en vierde waren weer op stilstaande fases, waarbij te veel ruimte werd weggegeven. Roy kreeg op het einde, toen de Racing eindelijk weer begon te drukken, nog een grote kans, maar knalde in een tijd naast.

Een slechte tweede helft maakte het een teleurstellend resultaat, maar op basis van de eerste is het duidelijk dat de derde ploeg een groot potentieel heeft, dat dringend in betere resultaten omgezet mag worden. De topper tegen Valaarhof (niet langer ongeslagen) wordt geen gemakkelijke wedstrijd, maar aan motivatie zal het niemand ontbreken.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark