Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Sint-Jozef : 3-2

3e ploeg bericht gepost op: 04-10-2011

2/10/2011

Na een povere start van de competitie pakte de derde ploeg drie verdiende punten tegen de rode brigade uit Mortsel. Onder loodzware zon en op een slecht veld kwamen de wisselspelers goed van pas en wierp het rotatiesysteem van Patrick zijn vruchten af.

Hoewel Stijn als noodoplossing onder de lat had plaatsgenomen haalde hij op het eerste schot van Sint Jozef de bal knap uit de kruising, een mooie redding en goed voor het vertrouwen. Toen stond het echter al 1-0 voor de Racing. Roy liep op een diepe pas alle verdedigers van de tegenstander eraf en legde de eerste kans simpel tegen de touwen. Een droomstart, waardoor de Racing bevrijd kon voetballen. Er volgden nog een resem kansen, die door een secure keeper of door overhaast spel niet benut konden worden. Ook werd ons een penalty onthouden na zuiver handspel, maar ook zonder deze fase hadden we moeten scoren.

Zoals altijd krijgt de ploeg die niet scoort het deksel op de neus en na slecht uitverdedigen, met dank aan het veld, kon een van de middenvelders van Sint Jozef de bal van dichtbij binnenknallen. Een weggever, maar de kansen bleven voor de rest allemaal voor de Racing. Dat het 1-1 stond aan de rust hadden we met andere woorden volledig aan onszelf te wijten.

We begonnen aan de tweede helft met enkele wissels, maar iedereen paste zich goed aan hun nieuwe posities aan. De Racing bleef de druk hooghouden en we kwamen terug op voorsprong via David en Jorn. David kraakte in eerste instantie zijn schot maar het werd door Jorn juist genoeg verlengd om de bezoekende doelman te verslaan, 2-1, een belangrijkste eerste doelpunt voor onze nieuwe spits.

Met de voorsprong op het bord gooide Patrick Nemanja weer in de strijd. Dit bleek een gouden zet van onze coach, want de eerste hoekschop van de tweede helft werd door de grootste van onze twee Serviers binnengebuffeld. 3-1, de zege leek binnen. Zeker toen Jorn een geloste bal van de doelman binnenprikte, maar het doelpunt werd afgekeurd.

Maar Sint Jozef probeerde de druk meer en meer op te voeren en dwong enkele kleine kansjes af. Hoewel de verdediging het goed gesloten hield zorgde de buitenspelval van Sint Jozef dat de lange ballen snel weer onze richting uit kwamen. Toen een voorzet door een ongelukkige reflex tegen de arm van Sven werd geknald kon Sint Jozef van op elf meter de wedstrijd weer spannend maken. De zenuwen bij de Racing namen toe, maar het weinige werk dat Stijn op te knappen kreeg bewees dat we toch wel over een volwaardige reservedoelman beschikten.

Het bleef bij 3-2, hoewel de match na 45 minuten al gespeeld had moeten zijn. Maar de drie punten zijn binnen, de derde ploeg is gelanceerd!

Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark