Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Familia: 1-1

Veteranen bericht gepost op: 26-09-2011

25 september 2011 zal voor de Racing altijd een historische datum blijven.

Na jarenlang lobbywerk van clubicoon Paul Walschaerts heeft de club eindelijk haar eigen kantine.

De volledige accommodatie in het Kielpark werd prachtig gerenoveerd en daar kunnen we als club alleen maar goed bij varen.

Als opener van het "sportcentrum Willem Eekelers" had de kalendermaker het niet beter kunnen plannen.Tussendoor een grappige anekdote: Als je googelt op Kiel Park dan kom je o.a. terecht op de facebookpagina van een Koreaan .Racing Kiel stond tegenover Familia en gezien de resultaten die beide ploegen de laatste jaren bij mekaar speelden, mogen we deze wedstrijd als een absolute topmatch bestempelen.

De Rossoneri moesten het doen zonder Bruno Claessens (spierblessure), Philleke Vastmans en Jos De Cock (beiden op week-end). Kris Defoort en Kristof Brys waren terug van de partij.

De wedstrijd verliep gelijkopgaand . Familia had misschien licht veldoverwicht maar de Racing kreeg wel de beter kansen. Vooral nieuwkomer Adil was een gesel voor de Familianen . Onze nieuwkomer is razendsnel en stevig in de duels en dat werpt in de veteranenreeks altijd vruchten af.

Na 20 minuten werd Adil mooi vrijgespeeld en nadat hij de doelman had omspeeld, legde hij de bal in het lege doel. 1-0 .

Familia, nu zelfs met een ex-bundesligaspeler in de rangen, probeerde wel maar speelde veel te slordig om het de Racing moeilijk te maken.

De verdediging kwam weinig of nooit in de problemen al had Sven af en toe wel een goeie redding nodig om de nul op het bord te houden.

Vlak voor rust kon Familia gelijk stellen. Een verre inworp bleef hangen tussen een bos van benen en het was een Familia-aanvaller die er het vlugste bij was om Sven te verschalken.

De 2e helft was net op gang gefloten toen Marc Boehme mocht aanleggen voor een onrechtstreekse vrije trap na een terugspeelbal van de Familia-libero . Zijn schicht ging net naast de foute kant van de linkerstaak.

Het bleef een aangename wedstrijd waarbij Familia het meeste balbezit etaleerde maar waarbij de Racing vlijmscherp bleef counteren.

Veel kansen kregen beide ploegen echter niet. Familia zag nog een kopbal tegen de paal belanden en vlak voor tijd moest de Familia-doelman nogmaals alles uit de kast halen om Adil van de winnende treffer te houden. Het bleef 1-1 . Een juist resultaat.Na een moeizame seizoensstart zitten we terug op het goede spoor. Alle nieuwkomers zijn een aanwinst voor de ploeg en dat laat het beste verhopen voor het verdere verloop van deze competitie.Volgende week vroeg uit de veren voor de verplaatsing naar Berkenrode.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark