Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - OXACO : 7-2

Veteranen bericht gepost op: 04-09-2011

Voor de 2e ronde van de beker stond een wedstrijd tegen OXACO op het programma.
De vets, met een serieus personeelsprobleem, beschikten uiteindelijk toch over een valabel elftal.
OXACO begon echter flitsend. De kleerkast-spits trok zich op gang en kon niet anders dan foutief gestopt worden. De vrije schop werd hard in het dak van doel getrapt. 0-1.

De Racing mocht dus vol aan de bak. De voorhoede Jimmy - Ludo was inmiddels opgewarmd.
Jimmy dribbelde voorbij enkele groen-witten en gaf de perfecte doorsteekpas naar Ludo. Ludo ( met nieuwe 'sloefen' ) gaf de O-doelman geen schijn van kans 1-1.
De Racing was nu gelanceerd .
De gele Select belandde, na zwak wegtrappen van de Oxaco-doelman, in de voeten van de Lu en met een meesterlijke lob zette hij de Rossoneri op een 2-1 voorsprong.
Lang konden we niet genieten want de snelle OXACO-spits trok nog eens een spurtje en zijn voorzet werd eenvoudig binnengeduwd. 2-2 .
Vlak voor rust trok Fille Bellon op avontuur .
Zijn raid bracht hem op Czerniaanse wijze voor doel en met een gekraakt schot werd de 3-2 ruststand bereikt.

De vets. hadden heel wat zweet gelaten tijdens deze eerste helft. Het weer was laf en de tegenstander hardnekkig. Bovendien was die tegenstander met een (bijna) dubbele ploeg op het appel en zoals bij het ijs-hockey werd er op regelmatige basis van 'ploeg' gewisseld.
De 2e helft beloofde dus een uitputtingsslag te worden.

Zo'n vaart liep het evenwel niet. Het vet was van de soep bij de college-boys en de Racing kon onmiddellijk de definitieve kloof slaan.
Jimmy trippelde (iets anders dan dribbelen maar het resultaat is hetzelfde) nogmaals tussen de verdedigers van de tegenstander en nu kon Kristof Brijs het steekballetje in doel verlengen. 4-2.
OXACO bleek niet meer bij machte om een ploeg uit de A-reeks in de problemen te brengen.
Het werd lopen achter een ongrijpbare bal.

De 5-2 kwam er na een hoekschop. Lange Kristof kopte de bal intelligent terug voor doel waar Ludo simpel kon binnenknikken. Zijn 3e van de wedstrijd. Tor-instinct verdwijnt dus blijkbaar nooit.

10 minuten voor tijd viel de 6-2 . Deze was een pareltje. Kristof nam de bal op de borst en knalde van buiten het strafschopgebied in een tijd binnen. Technisch perfect gedaan.

Uiteindelijk werd het nog 7-2. Gelegenheidskapitein Bruno omzeilde de buitenspelval en kon ook zijn goaltje meepikken.

Vermelden we nog de sterke rentree van Abi die zelfs na een afwezigheid van 4 jaar liet zien dat hij een enorme aanwinst voor onze ploeg gaat betekenen.

Volgende week. OLVE. Weer een afkorting :)

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark