Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Johnnyboys: 3-2

Veteranen bericht gepost op: 05-04-2011

Dit werd een wedstrijd voor de geschiedenisboekjes.

Wie de veteranen van Racing Kiel volgt weet dat de kern zich beperkt tot een 12-tal personen.

Als je sterkhouders als Marc Boehme, Kristof Brijs, doelman Sven De Smet en topschutter Yves Mutambay moet missen, dan moet er al serieus gepuzzeld worden om nog maar aan de wedstrijd te kunnen beginnen.

Jimmy en keeper Hugo (50 en 49 jaar) werden uit de 3e ploeg gevist en Fiko had zijn pay and go-kaart opgebeld om Joao nog eens op te vissen.

Tot overmaat van ramp was keeper Hugo de afspraak vergeten waardoor we dienden te starten met Joao in het doel.

Ondanks de onuitgegeven ploegopstelling was de Racing de evenknie van het sterke Johnnyboys.

De eerste kans was voor de Rossoneri. Filip Bellon verstuurde een vrije trap richting Ramazan die zijn kopbal tegen de deklat zag stranden. Spencer trapte de rebound over.

Niet veel later stuurde Ramazan Kris Defoort met een mooie doorsteekpas door de Hobokense verdediging maar Kris kon de doelman net niet omspelen.

Nu was het de beurt aan Johnnyboys om gevaarlijk te zijn.

Een eerste schot werd nog mooi geparreerd door Joao maar even later moest onze gelegenheidsdoelman zich toch gewonnen geven toen een JB vanop links kon voorzetten en zijn kompaan de bal kon binnenkoppen.

Rond de 40e minuut verdubbelde JB de score. Een hoekschop werd van ver voorbij de 2e paal richting doel gekopt en de Select verdween ook nu in de netten. 2-0 . Het leek een moeilijke middag te worden.

Vlak voor rust kon een Johnny nog eens alleen op onze doelman gaan maar zijn probeersel rolde simpel in de handschoenen van Joao.

Tijdens de rust en zelfs nog bij het betreden van het veld zorgde coach Boehme voor een historische herschikking van de ploeg. In ware Mourinho-stijl werd ongeveer de hele ploeg, keeper inclusief, van positie gewisseld.

Alhoewel Joao enkele puike reddingen had verricht, mocht hij nu de handschoenen doorgeven aan Jos.

Buiten wat plukwerk in de tuin had hij nog nooit onder de lat gestaan.

Joao verhuisde naar zijn plaats in de spits, Rama keerde terug naar zijn vertrouwde rechterflankpositie, Kris Defoort kwam vanop links naar het middenveld en Spencer nam op zijn beurt de linkerflank voor zijn rekening.

Het resultaat van al dat geschuif was dat Johnnyboys geen halve kans meer kon creeren.

De Rossoneri hadden echter de moeilijke opdracht om de 0-2 op te halen.

Met een beresterke Portugees in de spits hadden we plots wel diepgang. Steeds was er dreiging.

De 2e helft was nog maar enkele minuten toen een vrije trap van Bruno knullig werd gelost door de JB-doelman en Spencer was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. 1-2. De inhaalrace was begonnen.

In tegenstelling tot de meesterlijke herschikking bij de Racing waren de vervangingen bij JB minder succesvol. Johnnyboys kreeg geen voet aan de grond.

Eric en de 2 Fillen staken de aanvallers in hun broekzak en op het middenveld waren Fiko en maats veel sterker aan de bal dan hun opponenten.

Halfweg de 2e helft was de gelijkmaker een feit. Jimmy speelde de bal naar Ramazan . Het schot van Rama werd in eerste instantie nog gestopt door de Hobokense keeper maar de rebound werd door Joao genadeloos binnengetrapt. 2-2

Niet veel later misten we een uitstekende kans op de 3-2. Eindeloos getalm zorgde er echter voor dat een bos van JB-verdedigers de bal uit het doel hielden.

Toch zou de Racing alsnog de volle buit binnenhalen.

Vlak voor affluiten bediende Kris Defoort de onvermijdelijke Joao die met een mooie lobbal de 3-2 op het scorebord toverde.

Een moeilijke competitie werd dus in schoonheid afgewerkt. Met een gedeelde 3e plaats hebben we er het maximum uitgehaald.

Het kan echter nog een superseizoen worden.

Binnen 2 weken staat immers de ½ finale van de beker op het programma en wie weet ook nog de finale begin mei.De Rossoneri zijn er klaar voor !!!

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark