Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - VDP: 5-1

2e ploeg bericht gepost op: 07-03-2011

Een lijst opstellen van wie er allemaal werd gebeld, niet antwoordde, vriendelijk bedankte of gewoonweg niet reageerde, om toch maar aan elf spelers te geraken, zou een gans verslag kunnen vullen. Zaterdag was het weer eens zover. Slechts 1 conclusie : de Racing kan zeker nog spelers gebruiken.
Tot zondagmorgen waren we juist met 11, met de wetenschap dat Hugo S. in de namiddag zeker met de eerste ploeg mee moest en dus slechts 1 helft mocht spelen.

Als tip van Hugo zelf werden in extremis dan nog 2 veteranen gebeld, Fil Bellon en Marc Boehme, die alsnog bereid waren om ons uit de nood te helpen.

Een welgemeende dank aan deze mensen.

Wat al stilaan een gewoonte begint te worden moesten we ook deze week weer een beroep doen op Hugo D, doelman, Racing-legende en eigenlijk ook veteraan, maar in de categorie te oud dan maar ingedeeld bij de jeugd van de derde ploeg. Na enige vorige, minder gelukte, passages bij den 2 hoopte Hugo stilletjes op een meer succesvol optreden .

En dat bleek er al meteen in te zitten.

De grote menigte was nog volop aan het toestromen, ik was de verbandkist nog aan het goedzetten en de trainingsvesten aan het weghangen, toen er al aan Racing zijde kon gejuicht worden.

Volgens Hamid, die zichzelf op de bank zette ( jawel, we hadden zelfs een reserve speler), werd de bal door Seddik doorgeschoven naar Hugo S, die vanop rechts de bal in de eerste hoek laag binnen schoot. 1-0 na luttele seconden.

En de Racing had er duidelijk zin in, ondanks de bijtende koude.

We noteren nog een dubbele dribbel van Yassine, afgewerkt met een schot op doel, ook laag, maar VDP-sluitstuk pakt. VDP komt ook stilaan meer in het spel zonder echt gevaarlijk te zijn.

Kort voor rust opnieuw de doorschuiver van Seddik naar Hugo doch deze schiet het leder deze keer voorlangs.

Een minuutje later is het echter wel prijs; opnieuw Hugo op rechts, scherpe voorzet, Yassine staat op de juiste plaats en schiet de bal in het dak van het doel. We kunnen rusten met een 2-0 voorsprong.

Tijdens de rust had dr Marc Boehme zich aangekleed om ons in de tweede helft te versterken. Fil Bellon, die zich tot dan liet gelden als een ervaren klasrijke libero, spaarde zijn krachten voor de middagwedstrijd van de Vets.

Hugo S stopte zoals voorzien en Hamid kwam mee in de ploeg.

Zonder dat onze voorsprong in gevaar kwam werd er toch wat rommeliger gespeeld met af en toe enkele prikken van de thuisploeg waaruit wel degelijk enig gevaar voortkwam. Op een uitbraak van Steven, erg bedrijvig, werd de bal meegegeven aan Nafie, die zich heel mooi vrij kapte doch besloot op de onderkant van de lat. De scheids, nochtans een heel vriendelijke man, had de bal niet over de lijn gezien.

Kort na het kwartier opnieuw Nafie, subtiel in de loop van Yannick, die beheerst afrondde onder de uitgekomen doelman.

Tussendoor had onze doelman een doorgebroken VDP-er nog in extremis met de voet kunnen afbokken. Klasse Hugo.

Seddik kwam ook nog eens alleen voor doel doch schoot op de keeper.

Even later mocht Kurt, voor de gelegenheid en terug van ski-verlof en nog eens mee achteraan, mee oprukken, n-tweetje met Seddik en mooi binnen geschoven, 4-0.

Kort nadien een Marokkaans onderonsje tussen Yassine en Seddik waarbij laatstgenoemde van dichtbij het leder in de hoek duwt, forfaitscore op het bord.

Te vermelden dat VDP, ondanks de achterstand , steeds trachtte te voetballen. Een heel faire wedstrijd trouwens

De pogingen van VDP resulteerden nog in een late strafschop, veroorzaakt door Nafie, na een tackle langs achteren.

Hugo was kansloos; de eindstand was 5-1; niet onverdiend maar misschien wel wat overdreven cijfers. Het deed echter wel deugd na enkele mindere weken.

Bedankt ook aan de vrij talrijke supporters, met onder meer de ganse familie Simons

Volgende week de verplaatsing naar Groenendaal, spelen om 11 uur.Rudi

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark