Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Sint Jozef 2-2

3e ploeg bericht gepost op: 02-03-2011

Na de hoopgevende prestatie tegen Vos Reinaert twee weken geleden was de derde ploeg met te weinig om Sava partij te geven, waardoor er een forfait aan onze toch al slechte resultaten is toegevoegd. Gelukkig was er tegen Sint Jozef genoeg volk aanwezig om terug een prestatie neer te zetten.

En het begon alvast veelbelovend, een inworp van Stijn werd door een verdediger verlengd en Dave kopte hem zacht maar mooi geplaatst naast de paal binnen, beide partijen waren redelijk verbaasd over de tussenstand, maar de match kon nu echt beginnen. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, met stevig maar onzuiver middenveldspel op een slecht veld. Kansen vielen er aan beide kanten, maar halverwege de tweede helft was het Sint Jozef dat op gelijke hoogte kwam na een perfecte voorzet over links. Iedereen dacht dat de bal buiten zou gaan, maar hij lag in onze netten, Hugo was kansloos.

Racing liet zich nu wat doen en kwam er amper nog uit, wat Sint Jozef nog een tweede doelpunt opleverde kort voor de rust. Een voorzet werd doorgekopt en de spits van SJ kon inlopend scoren, blijkbaar niet vanuit offside.

Een tegenslag kort voor de rust dus, maar nadien verbeterde het spel van Racing weer. Desondanks kwamen beide ploegen moeilijk aan kansen, al moest Hugo een keer of twee zijn nog steeds uitstekende reflexen bovenhalen en werd een doorgebroken speler van SJ slechts in extremis van de bal gezet door ondergetekende. Racing kon zijn grootste kans verzilveren, na goed doorjagen op de keeper van Roy kwam hij in balbezit en schoot hij richting doel. Door het zware veld vertraagde de bal en zou David nog een kans gekregen hebben, ware het niet dat hij in twee getrapt werd door een verdediger, penalty, maar geen kaart. Geen kaart voor SJ tenminste, want Jimmy ging bij de scheids vragen voor een rode kaart en kreeg die promt zelf onder de neus geschoven, alweer zou de derde ploeg de match niet met elf beindigen.

Maar net als twee weken geleden namen de tien spelers de match zo goed en zo kwaad als het kon in handen en gaven amper nog echte kansen weg. Echt gevaarlijk werden we niet meer, dus konden en moesten we tevreden zijn met de puntendeling, het gaat in ieder geval de goede kant op.

Willem Migom

Opstelling: Hugo - Jonathan - Nemanja - Willem - Kevin - Patrick (Jimmy na de rust) - Nemanja - Stijn - Philip - Roy - David

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark