Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Vos Reinaert 4-2

3e ploeg bericht gepost op: 14-02-2011

Racing Kiel - Vos Reinaert 4-2


13-2-2011

Nog eens een verslag, en dat heeft met het resultaat te maken.

Na een hoop barre weken met zware nederlagen en zeer wisselvallig spel waren de 11 beschikbare spelers vastbesloten tegen de Vosjes uit het Waasland voor de ommekeer te zorgen. Dat deze ploeg boven ons geklasseerd staat ligt enkel en alleen aan onze eigen resultaten, want qua spel waren de verhoudingen duidelijk in ons voordeel.

Hoewel, de match begon gelijkopgaand met kansjes aan beide kanten, bij Reinaert vooral via veel passes rond de rechthoek die leidden tot schoten uit de tweede lijn, bij Racing Kiel waren de counters minder talrijk maar veel gevaarlijker. De combinatie vooraan van David en Roy, de eerste keer dat ze samenspeelden werkte wonderwel en hun snelheid deden de verdedigers van de tegenpartij veel pijn.

Ergens halverwege de tweede veld leek het noodlot echter toe te slaan, toen ondergetekende na een bitsig duel zijn knie verdraaide en voor de rest van de match aan de kant moest blijven. Bij gebrek aan wisselspelers ging den drie noodgedwongen met zn tienen voort, maar dit gebeurde met een indrukwekkend vastberadenheid. Meer nog, met goals! De klasse van onze aanvallers eiste eindelijk hun tol op de bezoekende verdedigers en bij een doorgekopte inworp lobte David de bezoekende keeper met een bal in de bovenhoek, een dik verdiend en hoopgevend doelpunt.

Maar het beste moest nog komen, want in een paar minuten tijd werd er nog twee keer gescoord. Eerst verraste Philip de bezoekende verdediging, die zich verkeek op de niet-actieve spelers Roy en David door door de buitenspelval te glippen en oog in oog met de doelman koelbloedig te blijven. Daarna legde Roy weer een doorgekopte inworp kurkdroog in n tijd in de verste hoek, een onverhoopte maar verdiende 3-0 stond op het bord. Voor de rust kwamen de Waaslanders op 3-1 via een proper afstandsschot van hun sterke kapitein, maar de voorsprong aan de rust laaide het vuur verder op.

Kort na de aftrap werd het spannend toen de 3-2 viel, maar daarna werd er door de tien Racing spelers met hand en tand verdedigd, ondanks krampen en kwaaltjes, ondanks leeftijd en de man meer situatie van de tegenstanders. Meer nog, de counters via David en een onvermoeibare Philip bleven aartsgevaarlijk, maar onze nummer 7 sloeg er niet in de koelbloedigheid van de eerste helft terug te vinden en liet twee gigantische kansen liggen. Vos Reinaert geraakte er eenvoudigweg niet door en helemaal op het einde viel er zowaar nog een vierde doelpunt toen Nemanja niet werd teruggefloten voor buitenspel en de bal dan maar binnentikte. In de plaats van het doelpunt af te keuren gaf de scheidsrechter geel aan de klagende speler van de bezoekers en was de eerste overwinning sinds lang een feit, tot enorme vreugde van de spelers!

Een heus spektakelstuk, zelfs van aan de lijn zeer fijn om volgen en een indrukwekkende prestatie voor de tien spelers. Dat smaakt naar meer!

Opstelling: Hugo - Jelle - Nemanja - Jonathan - Patrick - Philip - Stijn - Willem - Nemanja - Roy - David.

Doelpunten : David - Philip - Roy - Nemanja

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark