Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Cantincrode - Racing Kiel: 1-2

2e ploeg bericht gepost op: 17-01-2011

Na een nog langere winterstop dan gepland konden we gisteren eindelijk nog eens voetballen.

Ideale temperatuur, en op het appel 13 spelers die er blijkbaar wel zin in hadden. Blinkie was weer verhinderd, Sven had familiale verplichtingen.

We mochten op bezoek bij Cantincrode. Gezien de regenval van de laatste dagen viel te vrezen dat we in een modderpoel zouden belanden. Niets was minder waar. Het irrigatiesysteem van Cantincrode functioneert heel degelijk.

De wedstrijd begon redelijk flauw; geen grote kansen, Cantincrode iets rustiger in de opbouw met een licht overwicht.

Buiten 2 halve kansen voor Cantincrode en 2 kwartjes van ons was er echter niet veel om over naar huis te schrijven in de eerste helft. Ignace belandde wel in het boekje met een van zijn typische tackles. Verdiend geel.Na het plat water was er plots heel wat meer te beleven. Racing nam de match in handen en bleek fysiek, ondanks de lange inactiviteit, niet zo slecht uit de hoek te komen.

Dit resulteerde al vrij snel in een snedige aanval waarbij Hugo afrondde in de korte hoek doch keeper ging gepast plat. Nog in dezelfde fase een schermutseling met Yassine in de hoofdrol en een schot in de draai.

Het minste dat we kunnen zeggen is dat er druk was van de Racing.

Na een kwartier zet Nafie zich door op links en wordt foutief gestopt in de strafschopzone.

De kordate scheids legt de bal terecht op de stip.

Zowel Mouche als Hugo zijn meer dan bereid om de strafschop te nemen. Mouche laat aan Hugo, die echter op de lat mikt. De rebound wordt rustig op de borst genomen door Mouche die met een bots over de keeper trapt, de bal gaat binnen.

Hugo had echter liever zelf gescoord en kopte de bal nog over de lijn. Buitenspel uiteraard en het bleef 0-0.

Zo kan je dus niet scoren.

Zoals dat dan gaat in voetbal is de volgende kans aan de overkant wel binnen; onze verdediging uit balans, rustig afgewerkt door de Cantjes; 1-0 met nog een klein half uur te gaan.

Zon achterstand betekent voor Mouche altijd dat hij van laatste man ineens diepste spits wordt. Betekent wel dat ze vanachter meer dan een patatje moeten bijsteken, wat blijkbaar geen probleem bleek. Mouche bleef mee vooraan.

Een reeks aanvallen van Racing met enkele goede kansen als gevolg doch een bal die er weer niet in wou. Hamid kwam er nogal ongelukkig uit wat we van hem niet echt gewoon zijn.

Door al dit aanvallend geweld was het wel oppassen voor de counters. Wesley hield ons, ondanks zijn rugblessure heel knap overeind. Klasse !

Dan terug Racing met enkele snedige combinaties; Yassine met een listig steekballetje naar Hamid; opnieuw naast.

Kort daarna is het wel raak; op een gemeten voorzet vanop links van Kurt is het dan toch Hugo die mooi afwerkt met de kop. Meer dan verdiende gelijkmaker. Deze keer telt hij wel.

Nog een kleine 10 minuten te spelen; de Racing gaat door met de wil om te winnen. Wel goed voor de toeschouwers maar als ook nog Simon en Stefan licht geblesseerd uitvallen dient er wel wat geschoven te worden. Steven zakt een rijtje. Al de anderen blijven aanvallen

De terug ingekomen Yannick steekt het leder binnendoor naar Hugo die nipt de winkelhaak mist.

Het blijft kansen regenen met nog eens Hamid die in het zijnet knalt.

En dan 1 minuut voor tijd, wat er uiteindelijk 3 zouden worden ; randje buitenspel, met drie Racingers, is het Mouche die de bal krijgt en met een gemeten lob de plaatselijk goalie verslaagt.

Een beter moment om op voorsprong te komen kan je niet inbeelden.

De kleine rest van de wedstrijd wordt professioneel afgewerkt met nog een prachtaanval Yassine Seddik en Hugo die (te) hard voorlangs knalt.

Op basis van de tweede helft volgens mij een meer dan verdiende overwinning met een voorbeeldige inzet van onze 13.

Volgende week OLVAC.Rudi

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark