Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Sint Jozef - Racing Kiel: 1-1

Veteranen bericht gepost op: 14-12-2010

Na de sneeuwpret konden we deze week terug den akker op. Den akker diende echt wel letterlijk genomen te worden want het voetbalterrein van Sint-Jozef was werkelijk een onbespeelbare modderpoel. De zijkanten waren bespeelbaar maar in de middenstrook zakten we tot aan de enkels in de modder.

Enfin, de eerste uitvlucht is al direct gemaakt.

Sommige spelers hadden wel rekening gehouden dat we in Mortsel moesten spelen – Mortsel is die stad waar de Groenen al jaar en dag de plak zwaaien en waar je dus 3 uur nodig hebt om 1 kilometer met de wagen af te leggen – maar waren niet op de hoogte dat de winkels ook nog open waren. Het gevolg was dat de helft van de ploeg pas enkele minuten voor de aftrap aanwezig was.

De Racing had het meeste balbezit maar de grote kansen bleven uit. Vooral Yves en Rama konden zich regelmatig doorzetten. Sint-Jozef liet alles op zich afkomen en counterde gevat.

De 2 bedrijvige spitsen kregen enkele goede kansen om de score te openen maar Hugo, die Sven verving tussen de palen, stond telkens goed opgesteld.

Onze beste kans kwam er via Kris Defoort maar zijn schot en de rebound werd door een meute spelers afgeblokt.

Na de rust bleven de Rossoneri zo verzorgd mogelijk spelen wat zeker niet makkelijk was in het Mortselse modderbad. Op de 55e minuut konden we de score openen. Yves haakte zich op rechts mooi vrij en een lokale verdediger verschalkte de eigen doelman. 0-1 .

Het bleef echter oppassen geblazen. De thuisploeg kreeg enkele dikke kansen maar Hugo gaf zich echter niet gewonnen. 20 minuten voor tijd kon Sint-Jozef toch tegenscoren. Een prachtige knal verdween in de rechterbovenhoek.

De vets zetten nu alles op alles. Spencer kon de bal onderscheppen en alleen op de doelman afgaan maar zijn schot werd door deze laatste met de voeten geweerd. Even later konden we dan toch scoren. Marc Boehme trapte voor doel, Yves controleerde op de borst en schoof de bal onder de doelman binnen. Alhoewel Yves de afdruk op zijn borst kon aantonen besliste de zwak fluitende ref om het doelpunt af te keuren wegens vermeend handsspel. De frustratie na de afgekeurde goal en de drang naar voren zorgden er wel voor dat Sint-Jozef opnieuw enkele prachtige kansen kon creeren. Zo pletste een stifter van de lokale spits tegen de deklat en moest Hugo al zijn kunnen tonen om een harde knal vanop rechts uit zijn doelvlak te houden.

En zo eindigde de moddercatch uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel.

volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen het sterke Johnnyboys.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark