Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - OSSMI: 5-1

Veteranen bericht gepost op: 23-11-2010

Na de uitgeregende speeldag van vorige week was het dit week-end wel shotten geblazen.
De Racing zonder Kristof Brijs, Joao en de nog steeds geblesseerde Fiko moest het vandaag opnemen tegen OSSMI, de nummer laatst uit de reeks.
Uit het verleden weten we echter dat deze ploeg niet mag onderschat worden.
Kapitein Marc Boehme won de tos, verkoos van kant te wisselen en liet de bezoekers aftrappen…..en nog eens aftrappen. Want voordat de mannen uit Kapellen zich goed en wel op gang hadden getrokken, hing de bal al tegen de netten.
Kris Defoort verstuurde een knappe dieptepass richting Yves Mutambay en deze laatste liet zien dat hij stilaan naar een geweldige vorm toegroeit. Yves plukte de voorzet mooi uit de lucht en in plaats van een harde trap plaatste hij de bal koelbloedig in de linkerbenedenhoek. 1-0 na amper 1 minuut spelen.
OSSMI was totaal van de kaart en de Racing toverde kans na kans uit de hoed. Maar een slechte afwerking en een goeie OSSMI-doelman hielden de spanning in de match.
Onze aanvalsdrift zorgde er wel voor dat OSSMI af en toe gevaarlijk kon counteren maar tot scoren kwamen ze echter niet.
Op het half uur vond Yves de tijd rijp om zijn tweede hoogstandje van de match te tonen. Tussen een bos van benen kapte hij zichzelf mooi vrij en met zijn linker pegelde hij de bal minitieus naast de paal binnen. 2-0 .
De Rossoneri bleven het gaspedaal indrukken maar 2 keer de paal en een beetje nonchalance zorgden ervoor dat het bij de rust slechts bij die 2 doelpunten bleef.
Was het voor de koffie vooral Yves die de uitblinkersrol op zich nam, dan was de Oscar voor de 2e helft zeker voor Spencer Pieraer.
Na 5 minuten spelen werd Spencer mooi vrijgespeeld door Kris Defoort en met een harde schuiver kon onze kleine winger de keeper voor een 3e keer kloppen.
De wedstrijd was gespeeld. De Racing bleef de kansen verknoeien en het was dan ook tot diep in de 2e helft wachten om de score uit te diepen.
We waren al in de 75e minuut vooraleer Kris Defoort de 4-0 kon binnenknallen.
Even later kon de sympathieke tegenpartij de eerreder maken. Met een ietwat vreemde lobbal kreeg Sven het nakijken.
Het slotwoord was echter voor de 2 uitblinkers van onze ploeg.
Libero Filip Bellon stuurde Spencer door de buitenspelval en na een afgemeten voorzet was het een koud kunstje voor Yves om zijn 3e van de namiddag te scoren.
5-1 was de eindstand.
Volgende week is het Super Sunday met Cantincrode-Familia en VDP-Racing Kiel .

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark