Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

De Vrede - Racing Kiel: 1-1

3e ploeg bericht gepost op: 18-10-2010

17.10.2010


Na de beschamende prestatie van vorige week had de derde ploeg iets recht te zetten tegen de rode lantaarn uit de reeks. De zon scheen in Kontich, maar het was erg koud en de voortekenen waren niet rooskleurig. Er werd maar juist elf man gevonden, keeper Hugo was hier niet bij, waardoor het vertrouwen op voorhand al een knauw kreeg. Gelukkig nam Roy de taak op zich met een paar skihandschoenen kon er gevoetbald worden.

De match begon erg slordig. Beide ploegen probeerden de ruimte op de flank te zoeken, maar sloegen daar amper in. Het resultaat was veel balverlies op het middenveld en een twee verdedigingen die telkens konden opruimen. Het tempo geraakte maar niet in de match, omdat elke bal die over de lijn ging in een paardenwei moest opgevist worden, frustrerend en tijdrovend.

Na een tijdje bleek De Vrede toch de gevaarlijkste ploeg, maar Roy stond ondanks de omstandigheden goed te keepen, meer dan halve kansen waren het niet. Dan nam Racing Kiel eindelijk het heft in handen en voerde de druk toch lichtjes op. De ruimtes bij De Vrede werden groter en er kwamen kansjes. Er werd zelf gescoord! Een op het eerste zicht verloren bal zweefde over de verdediging van de tegenstander en David kon op het nippertje de bal binnen de lijnen houden. Ondanks protest van De Vrede werd doorgespeeld en schoot hij van dichtbij onhoudbaar binnen, een zucht van opluchting ging door de ploeg.

Met de 0-1 was de ruststand een feit en kon er terug op drie punten gehoopt worden.

De tweede helft bracht echter geen beterschap voor Racing Kiel, dat door veel slordigheden op het middenveld veel balverlies leed en zijn twee spitsen maar moeilijk kon bereiken. Fysiek ging het duidelijk de verkeerde kant op en de achterlinie kreeg meer en meer werk. Hoewel er lang standgehouden werd was de gelijkmaker even onvermijdbaar als verdiend en kregen we met 1-1 een zure loon naar werken.

Volgende week moet gewonnen worden tegen Sava om de voeling met de (sub)top niet te verliezen, zo simpel is het.Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark