Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - OLVAC: 2-1

3e ploeg bericht gepost op: 04-10-2010

Met een tweede overwinning op rij blijft ook de derde ploeg dit seizoen ongeslagen en mag het volgende week een gooi doen naar de top van het klassement. Dan komt immers Berkenrode op bezoek, waarmee het zich op een gedeelde tweede plaats bevindt.

In een aangename namiddagzon, maar met veel wind begonnen beide ploegen gelijkopgaand, maar zonder veel doelgevaar aan de wedstrijd. Al snel nam Racing Kiel de bovenhand, met enkele snelle uitbraken, maar echte kansen lieten lang op zich wachten.

Het openingsdoelpunt kwam dan ook bijna letterlijk uit de lucht vallen, toen depanneur Kevin Siemons een kleine wandeling maakte door de OLVAC afweer en vanop de zestienmeter de bal kurkdroog de verste hoek in knalde. Na meerdere keren de OLVAC aanvallers zijn buitenspelval in gelokt te hebben was dit de kers op de taart voor zijn beresterke eerste helft.

De dominantie van Racing Kiel was nu meer dan duidelijk en OLVAC kwam er niet aan te pas. Al snel viel dan ook het tweede doelpunt, toen David een rebound op de slof nam en onhoudbaar binnenknalde, meteen zijn 5e doelpunt uit 4 matchen.

Racing Kiel kon de eerste helft boordevol vertrouwen uitspelen, ondanks enkele halve kansjes voor OLVAC, zonder Hugo ooit echt te verontrusten.

Hoewel de ploeg goed aan de tweede helft begon, sloegen ze er niet in de score hoger te doen oplopen en zakte ze langzaamaan weg. De fysieke inspanningen begonnen hun tol te eisen en de aanvallers van OLVAC geraakten vaker door de buitenspelval. Door een combinatie van onkunde en een beresterke Hugo werd de aansluitingstreffer lang vermeden, maar in het begin van de slotfase kon OLVAC alles op alles zetten om een punt uit de brand te slepen.

Echte reuzenkansen bleven grotendeels uit, dus kon Racing Kiel hun bloed, zweet en tranen afvegen en gaan vieren. 8/12, 11 goals voor, 7 tegen en een knappe (gedeelde) tweede plaats, dat smaakt naar meer!Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark