Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

vets a: Racing Kiel - Familia : 2-2

Veteranen bericht gepost op: 14-12-2009

Na 2 weken verplichte rust en een forfaike (VDP) mochten we na 4 weken nog eens het groene gras ruiken al was het eerder een indringende pislucht die in onze kleedkamer hing.Echte venten moeten daar tegen kunnen.

Zon echte vent is zeker onzer allen Luc Korthoudt die vorige week 50 is geworden en al 70 jaar lid is van de Racing. De schooldirecteur werd voor de wedstrijd op gepaste manier in de bloemetjes

(= Champagne) gezet.

Er was ook een cadeau voor de ploeg in de vorm van een nieuwe speler.

Kris Defoort is sinds enkele weken terug op het oude nest na talloze omzwervingen in den Belgische.

Daar gaan we nog geniet van hebben.

De wedstrijd tegen Familia is dan weer geen geschenk. De Familianen hadden (!) dit seizoen nog geen enkel punt verspeeld en lijken op weg om de nieuwe kampioen te worden.

Een overwinning van de Rossoneri kon echter terug spanning in de competitie brengen.

De Racing begon sterk, Familia heel zenuwachtig en dit resulteerde in een vroege voorsprong.

Bruno verstuurde een verre voorzet richting Kris die op gepaste wijze Alvaro aanspeelde.

El hombre de Chili liet er geen gras over groeien en knalde ons onmiddellijk op voorsprong.Familia kwam daarna iets beter in de wedstrijd . Het uitvallen van hun kapitein was blijkbaar een geluk bij een ongeluk want hun aangepaste veldbezetting sloeg aan.

Rond minuut 30 kon een vrije trap van Familia niet goed weggewerkt worden en de kleinste van de hoop kon met een kopbal de gelijkmaker scoren.

Even later werd het zelfs 1-2 . Een mooie aanval vanop links kwam bij de Mo .

Marc Boehme deed nog een ultieme poging om de bal af te blokken waardoor de bal rot van effect onze doelman verrastte.

Dit had de Racing zeker niet verdiend . Gelukkig kregen we net voor rust de gelijkmaker. Krijgen is echt wel het juiste woord. Een weggetrapte bal werd door hun libero te kort teruggespeeld en Alvaro was er weer bij om zijn 2e tegen de netten te trappen. 2-2.De 2e helft verliep evenwichtig. Beide ploegen kregen kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Het bleef echter bij 2-2 . Een correct resultaat .

Wat we zeker nog moeten vermelden is de rol van de scheidsrechter. Blijkbaar vond het KVV het niet nodig om een fluiter aan te duiden voor de wedstrijd tussen de nummers 3 en 1 van de hoogste veteranenreeks. Een (ex ? )-speler van Familia ontfermde zich over deze moeilijke taak.

En hij deed dat met klasse. Niks gezever, correcte beslissingen, geen overacting, en zo kunnen we nog even doorgaan. Merci. Een match tussen de 2 grootmachten is nog nooit zo sportief verlopen.

Conclusie :

- De Racing is terug op dreef. Scoren verloopt nog altijd moeilijk maar de ontbolstering van Alvaro en de waarschijnlijke terugkeer na de winterstop van onze goalgetter Erik Mory laat op dat vlak het beste verhopen.

- Ondanks de heel krappe kern blijven we toch meedraaien aan de top.

Volgende week de laatste van een schitterend voetbaljaarals er geen sneeuw of forfait valt.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark