Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets. A: Racing Kiel - Cantincrode: 4-0

Veteranen bericht gepost op: 17-11-2008

Een bijzonder efficient en goed georganiseerd Racing Kiel wint met overtuigende 4-0 cijfers de topper tegen Cantincrode.Op het half uur ranselde doelman Sven De Smet met een kattesprong een bijna gemaakt doelpunt uit zijn goal.

Wellicht het keerpunt in de wedstrijd.

Ondanks de score doet vermoeden was het een evenwichtige match. De Rossoneri van het Kiel waren echter in een zeer efficiente dag en maakten de enkele kansen die er vielen koelbloedig af.

Bij de eerste twee doelpunten lag een vrije trap aan de basis.

Bij de eerste treffer kreeg Cantincrode de bal niet uit het strafschopgebied en Erik Mory strafte de aarzeling genadeloos af. 1-0 na 15'.

10 minuten later was het weer prijs. Dennis kon de vrije trap tot voor doel verlengen en als een duiveltje uit een doos kopte Bruno de 2-0 tegen de touwen.

Na de pauze nam Cantincrode het heft in handen.

De druk was echter te steriel om onze feilloos spelende verdediging uit verband te spelen.

Zo hadden de snelle spitsen van de tegenstrever geen verhaal tegen onze torens Bellon en Salden, leek Dave Thomas wel een verbeterde versie van Franco Baresi en neutraliseerde Eric De Cuypere de volledige rechterkant.De Racing speelde een erg "volwassen", goed georganiseerde wedstrijd. De counters via Fiko waren vlijmscherp. En het was op een van die tegenaanvallen dat de bevrijdende 3-0 viel.

Jefke De Cock - beresterk in de recuperatie - onderschepte een aanval van de Cantjes en speelde Bruno aan ter hoogte van de backlijn. De aanstormende Marc 'Gattuso' Boehme kreeg de bal goed aangespeeld en met een geweldige schicht werd de Cant-doelman te kijk gezet. 3-0 !!

De veer was nu gebroken bij onze tegenstander. Enkel een paar hoekschoppen zorgden nog voor een paar hete standjes maar ook dit gevaar werd door Dave Thomas en maats vakkundig ontmanteld.

In de slotminuut floot de goed leidende ref nog een strafschop. Dennis deed want van hem verwacht werd en schoot de 4-0 eindstand op het bord.

Een ongelofelijk resultaat tegen een sterke tegenstander. Zonder de nog afwezigen Fransen, Abbi en John Schrauwen werd een haast perfecte match gespeeld.

Volgende week weer van dat.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark